Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ερντογάν είσαι ο κλωτσοσκούφης της Μέσης Ανατολής"

23.09.2013 | 00:29
Πυρά κατά ριπάς έβαλε κατά του Ερντογάν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Τουρκίας και επικεφαλής του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος CHP  κ.  Κιλιτσντάρογλου, στα Άδανα, σε συγκέντρωση με την ονομασία «Όχι στον πόλεμο», όπου επέκρινε συνολικά την Τουρκική κυβέρνηση.
. Ο κ. Κιλιτσντάρογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική που ασκεί για τη Συρία και την Αίγυπτο και μεταξύ άλλων είπε πως αν θέλει ο Ερντογάν  πόλεμο, να μη στείλει τα παιδιά του κόσμου, αλλά να στείλει τα δικά του παιδιά και ότι δε θα πρέπει να κάνει φωνασκίες πολέμου από την πλάτη του λαού. 

''Στρατόπεδα της Αλ Κάιντα στην Τουρκία''

Επίσης κάλεσε τον Τουρκο Πρωθυπουργό να ρωτήσει το λαό εάν επιθυμεί την αιματοχυσία των μουσουλμάνων και είπε ότι στελέχη της Αλ Κάιντα κάνουν στρατόπεδα στο Χατάι, όπου γίνεται εκπαίδευση στα όπλα και αυτοί στη συνέχεια στέλνονται στη Συρία για να σκοτώνουν τους αδελφούς τους.

Ο κ. Κιλιτσντάρογλου, αναφερόμενος στην Αίγυπτο, είπε ότι στην πλατεία Ταχρίρ εκατοντάδες χιλιάδες άτομα ζήτησαν δημοκρατία και ελευθερία, αλλά ήρθε ο στρατός και τους έκοψε τη φωνή. Ακόμα τόνισε ότι ο ίδιος και το κόμμα του, ποτέ δεν υποστήριξε κάποιο μέρος του αιγυπτιακού λαού και πάντα έλεγαν ότι ο λαός της Τουρκίας και ο λαός της Αιγύπτου είναι αδέλφια. 

''Κανένας γείτονας δεν καλημερίζει τον Ερντογάν''

Ακόμα κατηγόρησε και την κυβέρνηση, λέγοντας ότι είχε ανακαλέσει τον Πρέσβη της Τουρκίας στην Αίγυπτο και είπε πως στην εξωτερική πολιτική, αντί να λειτουργήσει η λογική, λειτουργούν μόνο τα αισθήματα, γίνονται λάθη αυτού του είδους. Συνεχίζοντας είπε ότι δεν έχει μείνει κανένας γείτονας τον οποίο ο Ερντογάν να μπορεί να καλημερίσει και ότι τελευταία, που μετέβη στην Αργεντινή, και εκεί ακόμα έγιναν διαμαρτυρίες εναντίον του. Και πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν έγινε ο κλωτσοσκούφης της Μέσης Ανατολής και ότι γελοιοποιήθηκε παντού, κάτι το οποίο ενοχλεί και τον ίδιο. 

 ''Τα χέρια και η γλώσσα του  Ερντογάν είναι ματωμένα''

Ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε ότι και τα χέρια και η γλώσσα του πρωθυπουργού Ερντογάν είναι ματωμένη και ότι τα σύνορα ενός κράτους είναι η τιμή εκείνου του κράτους και η χώρα τα προστατεύει. Και αναφορικά με τη Συρία είπε ότι στα σύνορα των 900 χλμ με τη Συρία δε μπορεί να ελέγξει πλέον κανείς ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Ο κ. Κιλιτσντάρογλου τόνισε ότι ο  Ερντογάν αποκαλούσε κάποτε τον Πρόεδρο της Συρίας, Άσαντ, «αδελφό» και πρόσθεσε «Τι έγινε τώρα και ο αδελφός Άσαντ έγινε εχθρός Άσαντ;  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ