Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν: "Ερχόμαστε" - Η "τελευταία" προειδοποίηση στους Κούρδους της Συρία

26.10.2018 | 12:52
 Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σήμερα σε μία -όπως θεωρεί- “τελευταία προειδοποίηση” προς αυτούς που θέτουν σε κίνδυνο τα τουρκικά σύνορα, δηλώνοντας ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να επικεντρώσει την προσοχή της στους Κούρδους μαχητές της Συρίας, στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Ο Ερντογάν μίλησε στην Άγκυρα σε μία ομάδα επαρχιακών τοπικών ηγετών του κόμματος του (AKP), τονίζοντας ότι η Τουρκία θα επικεντρώσει την προσοχή της στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στην Συρία κι όχι τόσο στην περιοχή της πόλης Μάνμπιτζ, δίνοντας έμφαση στην παρουσία των Κούρδων πολιτοφυλάκων της Συρίας (YPG).

Τον τελευταίο καιρό, η Τουρκία, τόσο διαστόματος του ίδιου του Ερντογάν, όσο του Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αλλά και άλλων αξιωμαούχων έχουν ορκιστεί ότι θα εξαλείψουν την "κουρδική απειλή" ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ολοκληρώσει μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα με την Συρία και έχουν δηλώσει έτοιμες να επιτεθούν στους Κούρδους, εφόσον λάβουν την σχετική εντολή.  

Η Τουρκία θεωρεί το YPG ως τρομοκρατική ομάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ