Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν: Η ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα ανήκει στο PYD

18.02.2016 | 14:09
 Τα στοιχεία που έχει η Τουρκία δείχνουν ότι το Κόμμα Δημοκρατικής Ενωσης (PYD) και το PKK βρίσκεται πίσω από την επίθεση της Αγκυρας, επέμεινε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεπικουρώντας τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και απορρίπτοντας τις κατηγορηματικές διαψεύσεις του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, αλλά και του PKK.

"Ακόμη και αν οι ηγεσίες του PYD και του PKK ισχυρίζονται ότι δεν έχουν σχέση με αυτό, βάσει των πληροφοριών που έχουμε από τον υπουργό μας των Εσωτερικών και τις υπηρεσίες Πληροφοριών μας, έχει στοιχειοθετηθεί ότι έγινε από αυτούς", είπε.

Η Αγκυρα προσπαθεί να νομιμοποιήσει την επιχείρηση του τουρκικού πυροβολικού στη βόρεια Συρία , που πλήττει καθημερινά και συστηματικά θέσεις των μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της στρατιωτικής πτέρυγας του PYD.
Ο Ερντογάν είναι εξοργισμένος με την αμερικανική ανεκτική στάση απέναντι στην προέλαση των κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία και εγκαλεί την Ουάσινγκτον για την άρνησή της να χαρακτηρίσει το PYD και τις YPG "τρομοκρατικές οργανώσεις".

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι έχουν αναγνωριστεί οι δράστες της χθεσινής επίθεσης αυτοκτονίας με αυτοκίνητο στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι την επίθεση έκανε μαχητής των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG).


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ