Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν: "Έχω κάνει 6 φορές το γύρο του κόσμου"

04.01.2014 | 00:22
Σε προσπάθεια να εμφανιστεί αεικίνητος και με διεθνή παρουσία και απήχηση έχει επιδοθεί ο Τούρκος Πρωθυπουργός, σε απάντηση των επιθέσεων που δέχεται.Το πορτρέτο αυτό επιχειρεί να ''φιλοτεχνήσει''   είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, όπου αναφέρεται ότι ο κ Ερντογάν, με τα ταξίδια και τις επισκέψεις που πραγματοποίησε το 2013, διένυσε αποστάσεις ως να έχει κάνει έξι φορές το γύρο του κόσμου. Η συνολική απόσταση που έχει διανύσει το 2013 έφθασε τα 225. 498 χλμ.

 Ο Τούρκος Πρωθυπουργός  πραγματοποίησε τις πρώτες επισκέψεις, κατά το 2013, στη Νιγηρία, στο Γκαμπόν, στη Σενεγάλη και επισκέφθηκε επίσης το Μαρόκο, την Τυνησία και την Αλγερία. Από τις χώρες μέλη της ΕΕ επισκέφθηκε τη Δανία, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Αυστρία, τη Σλοβακία, την Τσεχία, τη Σουηδία, τη Φιλανδία και την Πολωνία. 

Ο κ. Ερντογάν επισκέφθηκε στην κεντρική Ασία το Τουρκμενιστάν, τη Μογγολία και την Κιργισία, στα Βαλκάνια το Κόσοβο και στη Μέση Ανατολή το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πέραν αυτών μετέβη επίσης στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, στο Πακιστάν και στην Αργεντινή. 

Κατά τις επισκέψεις του στο εξωτερικό, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ομπάμα, με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Κάμερον, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Χολάντ, με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν και άλλους. Ο κ,. Ερντογάν από την άλλη, φιλοξένησε στην Τουρκία ηγέτες πολλών χωρών. Συναντήθηκε με 23 Προέδρους και 10 Προέδρους της Βουλής, που ήρθαν στην Τουρκία και με 25 Πρωθυπουργούς, που επισκέφθηκαν την Τουρκία. Επίσης δέχθηκε 21 Υπουργούς άλλων χωρών. 

Ο κ. Ερντογάν, εντός του 2013, συναντήθηκε με στρατιωτικούς αρμοδίους ορισμένων χωρών, με ξένους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων και με εκπροσώπους θεσμών και ιδρυμάτων. 

Στο εσωτερικό της Τουρκίας ο κ. Ερντογάν επισκέφθηκε 35 νομούς.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ