Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν: Η ΕΕ προσπαθεί να ανατρέψει τον Μαδούρο περιφρονώντας τη «δημοκρατία»

05.02.2019 | 13:47
 Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι επιδιώκει να ανατρέψει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο περιφρονώντας τη «δημοκρατία».

«Ξέρουμε τώρα τι είναι η ΕΕ. (...) Από τη μια πλευρά μιλάτε για εκλογές και για δημοκρατία και μετά, με τη βία και την πανουργία, θα ανατρέψετε μια κυβέρνηση», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Εξελίξεις στη Συρία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως δεν έχει δει ακόμη κάποιο αποδεκτό σχέδιο για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία, τρεις εβδομάδες αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε τη δημιουργία μιας τέτοιας ζώνης.

«Δεν μας έχει παρουσιαστεί ακόμη κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, του AKP. «Φυσικά παραμένουμε πιστοί στις συμφωνίες μας, η υπόσχεσή μας είναι υπόσχεση. Όμως η υπομονή μας δεν είναι απεριόριστη».

Η Τουρκία θέλει να αποχωρήσει από τη ζώνη η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG, την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση. Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως, αν δεν απομακρυνθούν οι «τρομοκράτες» από τη βόρεια πόλη Μανμπίτζ μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο χρόνος αναμονής της Τουρκίας θα τελειώσει.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ