Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ερντογάν: Η ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος

26.03.2018 | 15:27
Η Τουρκία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να άρει όλα τα εμπόδια για την ένταξή της και παραμένει προσηλωμένη στην ενταξιακή διαδικασία, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο με τους επικεφαλής της Ενωσης στη Βουλγαρία.

Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα συζητήσει το ζήτημα της αποτυχίας, όπως θεωρεί η Αγκυρα, της Ενωσης να τηρήσει τις υποσχέσεις της ως προς τους σύρους πρόσφυγες.

Ακόμα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ο επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών Πληροφοριών θα συναντηθεί σήμερα με ιρακινό αξιωματούχο για να συζητήσουν την ιρακινή στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή του Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ, όπου η Αγκυρα επιμένει ότι μαχητές του PKK έχουν εγκαταστήσει επιχειρησιακή βάση και προειδοποίησε ότι «η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο» σε περίπτωση αποτυχίας της ιρακινής επιχείρησης. 

Τουρκία: Σύνοδος ΕΕ – Τουρκίας στην Βάρνα θα στεφθεί με επιτυχία.

Παράλληλα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Ταγίπ Ερντογάν, είπε σήμερα  ότι ελπίζει η Σύνοδος ΕΕ – Τουρκίας στην Βάρνα θα στεφθεί με επιτυχία. Ευχαρίστησε μάλιστα τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ για τον κρίσιμο ρόλο που έπαιξε στην διοργάνωση της Συνόδου.

Όπως γνωρίζετε έχουμε καλές σχέσεις με την ΕΕ. Από καιρού εις καιρόν αυξάνεται η ένταση και κάπιοι βάζουν εμπόδια στο δρόμο μας. Όμως, εμείς προχωράμε και θα εμποδίσουμε όσους βάζουν νάρκες στην πορεία μας προς την ΕΕ! Σήμερα είναι στρατηγικός μας στόχος η Τουρκία να γίνει χώρα μέλος της ΕΕ.

Ο Ερντογάν επιτέθηκε στις χώρες μέλη της ΕΕ οι οποίες όπως είπε δεν αντιμετωπίζουν την χώρα του με ειλικρίνεια. Υποστήριξε και πάλι ότι πολύ λίγα χρήματα έχουν φτάσει ως βοήθεια στην Τουρκία για το προσφυγικό.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι στις σημερινές διαπραγματεύσεις θα θέσει και αυτό το θέμα.

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την υποστήριξη των ευρωπαίων φίλων μας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και να οικοδομηθεί ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο πλευρών», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ