Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ερντογάν: "H Τουρκία δεν καταλαμβάνει την Άφριν, μάχεται ενάντια στους τρομοκράτες"

26.01.2018 | 13:39
"H Τουρκία δεν καταλαμβάνει την επαρχία Άφριν αλλά μάχεται ενάντια στους τρομοκράτες", δήλωσε σήμερα 26.1.2018, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην στρατιωτική επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας”, η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου ώστε να απομακρύνει το YPG ( Κουρδική Πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού) από τη βορειοδυτική επαρχία.

“ Δεν καταλαμβάνουμε την περιοχή Άφριν. Αντίθετα, προσπαθούμε να την κάνουμε ένα κατοικήσιμο μέρος για τους πραγματικούς της κατοίκους, καθαρίζοντας την από τους τρομοκράτες" δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνάντησης των κυβερνητικών αρχηγών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην πρωτεύουσα της Άγκυρας.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι, Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ κάλεσε τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τερματίσει άμεσα στην στρατιωτική επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” στην περιοχή Αφρίν της Βόρειας Συρίας.  "Όταν καλούμε μια χώρα, ειδικά έναν σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, να αποκλιμακώσει (την κατάσταση), ελπίζουμε ότι θα πάρουν πολύ στα σοβαρά αυτές μας τις ανησυχίες. Θα χαρακτήριζα τα πρακτικά της τηλεφωνικής συνομιλίας του Πρόεδρου Τραμπ με τον Πρόεδρο Ερντογάν ως πολύ αυστηρά. ", δήλωσε η εκπρόσωπος τυου Στέιτ Ντιπαρντμεντ κ. Χέδερ Νιούαρτ. Περισσότερα για τη σκληρή στάση των ΗΠΑ απέναντι στον Τράμπ ΕΔΩ.

Με πληροφορίες από http://www.hurriyetdailynews.com/


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ