Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ερντογάν: Η υπόθεση εναντίον του Atilla στις Η.Π.Α είναι "πολιτικό πραξικοπήμα"

09.01.2018 | 12:37
Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε σήμερα την αμερικανική δικαστική υπόθεση σε βάρος ενός τούρκου τραπεζίτη ως «απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος» και κοινή προσπάθεια από τη CIA και το FBI να υπονομεύσουν την Άγκυρα.

Αμερικανικό δικαστήριο καταδίκασε την περασμένη εβδομάδα το στέλεχος της τράπεζας Halkbank, η οποία ανήκει στο μεγαλύτερο μέρος της στο κράτος, ότι απέφυγε τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράν, ολοκληρώνοντας μια δίκη που έχει εντείνει τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο προς μέλη του κυβερνώντος κόμματός του AKP, υποστήριξε πως η CIA, το FBI και το δίκτυο του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του τις ΗΠΑ και τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, χρησιμοποιούν από κοινού την υπόθεση για να υπονομεύσουν την Άγκυρα. 

"Όσοι δεν κατάφεραν την [στρατιωτική] απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου [2016] ψάχνουν τώρα για μια διαφορετική προσπάθεια.", ανέφερε ο Ερντογάν κατά την εβδομαδιαία του δήλωση στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) .

"Η υπόθεση [εναντίον του Atilla] στις Η.Π.Α. είναι η προσπάθεια ενός πολιτικού πραξικοπήματος.” είπε ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τη .hurriyetdailynews.com

Ο Atilla, είναι ο 47χρονος πρώην αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Halkbank, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων έναντι του Ιράν πραγματοποιώντας εγκλήματα με τα οποία εξαπάτησε τις ΗΠΑ και τις αμερικανικές τράπεζες.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήρθε στις 4 Ιανουαρίου ήρθε μετά από περισσότερες από τρεις εβδομάδες μαρτυριών και τέσσερις ημέρες συζήτησης.


Με πληροφορίες από  ΑΠΕ - ΜΠΕ, http://www.hurriyetdailynews.com

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ