Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eρντογάν: "Λογοδοτώ μόνο στον Αλλάχ"

10.06.2013 | 00:14
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Δεν θα λογοδοτήσω σε κανέναν άλλον εκτός από τον Αλλάχ. Σίγουρα όχι στις ακραίες εξτρεμιστικές οργανώσεις. Μόνο ο λαός αποφασίζει και όλα θα φανούν στις εκλογές». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις έφτασε το απόγευμα στην Άγκυρα μετά από απουσία οχτώ ημερών όπου τον υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο χιλιάδες οπαδοί του.

Η ομιλία του θύμιζε προεκλογική συγκέντρωση καθώς απευθυνόμενος στους διαδηλωτές τόνισε πως «αντί να βγαίνετε στις πλατείες και να καίτε τα πάντα , κάντε υπομονή σε επτά μήνες έχουμε δημοτικές εκλογές , εκεί θα λογαριαστούμε».

Ο τούρκος πρωθυπουργός πάντως δείχνει να μην κάνει κανένα βήμα υποχώρησης για να μειωθεί η ένταση στην Τουρκία, αντίθετα κάνει   δηλώσεις που είναι ευαίσθητες για το Ισλάμ . « Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μαντηλοφορούσες γυναίκες, δεν έφτασε αυτό, στο τζαμί του Ντολμάμπαχτσε εισέβαλλαν χωρίς να βγάλουν τα παπούτσια τους και κρατούσαν στα χέρια τους μπουκάλια με μπίρες» ανέφερε ο τούρκος πρωθυπουργός προκαλώντας φανατικά ισλαμικά συνθήματα των οπαδών του.Ο πολιτικός αναλυτής Ταρχάν Ερντέμ σε δηλώσεις του στο CNN Türk δήλωσε " αυτές είναι επικίνδυνες δηλώσεις. Είμαι απογοητευμένος".

Ο Ερντογάν εξακολουθεί να χαρακτηρίζει «πλιατσικολόγους και τρομοκράτες » τους διαδηλωτές.

"Εμείς δεν κάνουμε αυτά που κάνουν οι πλιατσικολόγοι. Εκείνοι καταστρέφουν και καίνε" δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του στην πόλη των 'Αδάνων.
"Δολοφόνησαν έναν αστυνομικό μας…Δεν θα παραδώσουμε σε αυτούς τους αστυνομικούς μας.. Μήπως περίμεναν να παραδώσουμε το Ταξίμ στους αναρχικούς και τους τρομοκράτες;" δήλωσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κόντρα Ε.Ε. - Τουρκίας για το πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ