Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν: Ο θάνατος του 15χρονου επηρέασε αρνητικά το χρηματιστήριο!

13.03.2014 | 09:09
Στο θάνατο του δεκαπεντάχρονου Μπερκίν Ελβάν αναφέρθηκε τελικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά μόνο ως παράγοντα που επηρέασε παροδικά αρνητικά και μόνο για χτες το πρωί το Χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης και την τιμή του συναλλάγματος.

Μιλώντας αργά το βράδυ στο φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι «24», ο Ερντογάν ρωτήθηκε για την πορεία της οικονομίας. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος διατύπωσε την ερώτηση: «έχετε κάποια ανησυχία για την οικονομία, διότι ειδικά μετά την 17η Δεκεμβρίου και σήμερα για παράδειγμα με το θάνατο του Μπερκίν Ελβάν και τα γεγονότα που ακολούθησαν, υπήρξε κινητικότητα στην τιμή συναλλάγματος και το Χρηματιστήριο;».

Ο Ερντογάν απάντησε λέγοντας «Η Τουρκία τα έχει ξεπεράσει αυτά. Είναι παροδικά πράγματα που έρχονται και παρέρχονται σαν τον άνεμο. Είχαν κάνει τα ίδια πράγματα και τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο. Αλλά στη συνέχεια η οικονομία μπήκε στο δρόμο της. Σήμερα το πρωί υπήρξε μια κινητικότητα, αλλά το απόγευμα το Χρηματιστήριο επανήλθε στα κανονικά επίπεδα, όπως και το επιτόκιο. Δεν υπάρχει ζήτημα, διότι είναι σταθερή η βάση της τουρκικής οικονομίας. Υπάρχει σταθερότητα που οφείλεται στη σταθερή κυβέρνηση».

Σημειώνεται ότι η 17η Δεκεμβρίου είναι η ημερομηνία κατά την οποία είχαν γίνει προσαγωγές στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τη διαφθορά στην οποία εμπλέκονταν μεταξύ άλλων και συγγενικά πρόσωπα υπουργών. Έκτοτε η κυβέρνηση χαρακτηρίζει την εισαγγελική αυτή έρευνα ως προσπάθεια του θρησκευτικού τάγματος του Φετχουλάχ Γκιουλέν να πλήξει την κυβέρνηση μέσω των προσκείμενων σε αυτό αστυνομικούς και δικαστικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία: Δεκάδες χιλιάδες στην κηδεία του 15χρονου που σκοτώθηκε από την αστυνομία


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ