Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν: "O Oμπάμα με κάλεσε και έδωσε το τηλέφωνο στον Νετανιάχου"

24.03.2013 | 00:31
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνομιλία του με τους τούρκους δημοσιογράφους αποκάλυψε λεπτομέρειες από τη συνομιλία του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετνανιάχου.
«Με κάλεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ από το τηλέφωνο του όταν ήταν στο Ισραήλ και εκείνος έδωσε το τηλέφωνο στον Νετανιάχου» ανέφερε ο τούρκος πρωθυπουργός.
Ο Ερντογάν δήλωσε πως « αυτά τα βήματα ξέρω πως δεν φέρνουν πίσω τους 9 πεσόντες από το πλοίο Μαβί Μάρμαρα. Ούτε θα επαναφέρουν τα θύματα της Παλαιστίνης. Όμως εμείς όπως βλέπετε κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε τα δικαιώματα των οικογενειών των πεσόντων μας όπως και τα δικαιώματα των Παλαιστινίων».
Ο τούρκος πρωθυπουργός ευχήθηκε στην προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ να επικρατήσει λογική και ανέφερε πως «η συγγνώμη έγινε με τον τρόπο που εμείς θέλαμε. Αν η εφαρμογή των όσων συμφωνήθηκαν γίνει γρήγορα τότε μπορούμε να προχωρήσουμε γρήγορα στην εξομάλυνση των σχέσεων. Ισως να μην γίνει άμεσος διορισμός πρεσβευτών. Όπως βλεπετε όταν ο σκοπός είναι καλός τότε και το αποτέλεσμα είναι καλό»
Ο Ερντογάν τόνισε πως τον ερχόμενο Απρίλιο ενδέχεται να επισκεφθεί τη Γάζα και τον Μαϊο τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε κοντεϊνερ του Τελ Αβίβ η 30λεπτη συνομιλία Ομπάμα-Νετανιάχου-Ερντογάν 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ