Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν: "Ορκίζομαι να «τελειώσω» τους Κούρδους του PKK"

06.10.2018 | 19:45
 Άστραψε και βρόντηξε ο Ερντογάν κατά των Κούρδων του PKK, τους οποίους ορκίστηκε να "τελειώσει", μιλώντας στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Άγκυρα, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ενέδρα στην οποία 8 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν την ζωή τους.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δεσμεύθηκε το Σάββατο να «τελειώσει» τους Κουρδικούς μαχητές του ΡΚΚ στις περιοχές Σιντζάρ και Καντίλ στο Ιράκ για να εκδικηθεί τους οχτώ Τούρκους στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση στη νοτιοανατολική Τουρκία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Μιλώντας σε μέλη του κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ κατά την έναρξη μιας διήμερης συνόδου στα περίχωρα της Άγκυρας, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το ΡΚΚ θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τον θάνατο των οκτώ στρατιωτών.

"Έχουμε οκτώ μάρτυρες; Τότε ας ξέρουν οι τρομοκράτες ότι θα πληρώσουν το βαρύ τίμημα για αυτό με τουλάχιστον 800 δικούς τους", είπε ο Ερντογάν. "Θα τους τελειώσουμε πηγαίνοντας στα λημέρια τους και τις τρύπες τους στα βουνά. Θα τους τελειώσουμε στο Σιντζάρ και στο Καντίλ".

Τα σχόλια σηματοδότησαν την ισχυρότερη απειλή του Ερντογάν για μια ενδεχόμενη επίθεση ενάντια των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Τουρκία πραγματοποίησε τους τελευταίους μήνες επιθέσεις κατα των βάσεων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, ιδίως στο οχυρό τους στα βουνά Καντίλ, αλλά οι απειλές για μια μεγάλη χερσαία επίθεση στην περιοχή καταλάγιασαν σε μεγάλο βαθμό μετά τις εκλογές του Ιουνίου.

Η βία στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, όπου οι Κούρδοι πλειοψηφούν, έχει επιδεινωθεί μετά την κατάρρευση της κατάπαυσης του πυρός το 2015 και η κυβέρνηση έχει διεξάγει εκτεταμένες επιχειρήσεις για να συλλάβει τους μαχητές του ΡΚΚ στην Τουρκία.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, οι τουρκικές αρχές έχουν φυλακίσει 137 άτομα για ύποπτες συνδέσεις με το ΡΚΚ σε επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών το Σάββατο.

Πηγή Reuters

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ