Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ερντογάν "τα πήρε" για το άγαλμα Οτσαλάν

16.11.2012 | 00:19
Έντονες ήταν οι  αντιδράσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στα περί πρόθεσης ανέγερσης ανδριάντα του Οτζαλάν στην ΝΑ Τουρκία που δημοσιοποίησε τις προάλλες ο πρόεδρος του (φιλοκουρδικού)   ''Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας'' (BDP) Σελαχατίν Ντεμίρτας .
«Τα αγάλματα των δικτατόρων σε όλο τον κόσμο έχουν καταστραφεί, ωστόσο (το BDP) το μόνο που μπορεί να σκεφτεί είναι η ανέγερση ανδριάντα. Σε όλο τον κόσμο καταστράφηκαν οι ανδριάντες του Στάλιν, του Λένιν, του Τίτο και του Ασσαντ . Δεν πρόκειται να βρείτε μέρος για το άγαλμά σας σε αυτήν την χώρα» υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν μιλώντας χθες στην Κ.Ο του κόμματός του.
 
Η εφημερίδα  Hurriyet  αναφέρει ότι ο κ. Ερντογάν δήλωσε ακόμα ότι το BDP δρά ως το CHP της Ανατολής ( σσ το CHP είναι η αξιωματική αντιπολίτευση- σοσιαλδημοκρατικό κόμμα)  και πρόσθεσε: « Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του  BDP και του CHP σε ότι αφορά την άσκηση πιέσεων , τον εκφοβισμό και την δολοφονία ατόμων» δήλωσε ο Ερντογάν
 
Πάντως ο αρχηγός του BDP κ. Ντεμιρτάς διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του για ανέγερση ανδριάντα του Οτζαλάν ήταν σε απάντηση των δηλώσεων Ερντογάν περί επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ