Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ερντογάν προς ΗΠΑ: "Δεν έχετε το δικαίωμα να είστε στη Συρία"

21.03.2018 | 19:13
“Δεν έχετε το δικαίωμα να βρίσκεστε στη Συρίας” είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στις ΗΠΑ, ενώ υποστήριξε ότιόσο ακόμη υπάρχει τρομοκρατική απειλή και ιδιαίτερα στη Συρία και το Μανμπίτζ, η Τουρκία δεν θα σταματήσει.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην παρουσία των Αμερικανών στο Μανμπιτζ, είπε απευθυνόμενος στους Αμερικανούς “δεν έχετε το δικαίωμα να βρίσκεστε εκεί”, υποστηρίζοντας πως όσο ακόμη υπάρχει τρομοκρατική απειλή και ιδιαίτερα στη Συρία και το Μανμπίτζ, η Τουρκία δεν θα σταματήσει.

Επανέλαβε δε ότι οι δυνάμεις τον Αμερικανών που βρίσκονται στην περιοχή έχουν στόχο την Τουρκία ή το Ιράν, αλλά όχι τη Ρωσία, γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

“Λένε λόγια προσβλητικά για εμάς. Τί λένε; Ότι δεν θα καταφέρουν να βγουν από το Μούνμπιτς. Εσείς δεν έχετε δικαίωμα να βρίσκεστε εκεί. Γιατί σηκώνεστε από εκεί που είστε και έρχεστε εδώ, 11 χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά; Αυτά τα εδάφη είναι δικά σας;”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

“Αναμένουμε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να τοποθετηθεί επί της πολιτικής που στρέφεται εναντίον της χώρας μας και μας μπερδεύει. Αυτοί που μιλούν εκ μέρους του Τραμπ, δεν αντιλαμβάνονται τί λένε”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Με πληροφρορίες απο ΑΝΤ1
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ