Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eρντογάν: "O Σόρος προσπαθεί να με ανατρέψει"

09.06.2013 | 10:39
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο τούρκος πρωθυπουργός υποστηρίζει πως « οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις που συμβαίνουν 12 μέρες στην Τουρκία είναι μια προσπάθεια πολιτικού πραξικοπήματος δυνάμεων με διεθνή στήριξη» και φέρεται να αναφέρεται στον Τζόρτζ Σόρος.
Η φιλο-κυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak αναφέρει λεπτομέρειες από την ομιλία που έκανε ο Ερντογάν προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος του.
   Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ερντογάν τόνισε πως η χρονική συγκυρία είναι περίεργη των διαδηλώσεων και ανέφερε « όλα ξεκίνησαν μετά την φιλοξενία του Ομπάμα στις ΗΠΑ. Τα οικονομικά δεδομένα του Μαΐου ήταν τα καλύτερα στην ιστορία της τουρκικής δημοκρατίας. Αν δεν συνέβαινε η υπόθεση με τα 10-15 δέντρα θα πατούσαν το κουμπί για άλλο θέμα». «Στόχος ήταν η τουρκική οικονομική άνοιξη» γράφει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε πως « πίσω από τα επεισόδια κρύβεται το λόμπι των τοκογλύφων ο Τζόρτζ Σόρος και οι διασυνδέσεις του στην Τουρκία»!

Ο Ερντογάν, φέρεται να εκτιμά πως « το λόμπι των επιτοκίων και οι διεθνείς διασυνδέσεις του, μετατρέποντας τους δρόμους σε πεδίο πολέμου προσπάθησαν να κάνουν ένα πολιτικό πραξικόπημα. Εμποδίσαμε την προσπάθεια του πολιτικού πραξικοπήματος. Τώρα θα ζητήσουμε το λόγο από τους διοργανωτές αυτής της προσπάθειας που βρίσκονται στο εσωτερικό και το εξωτερικό».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΟΥΡΚΙΑ: Είναι το Ταξίμ η αρχή του τέλους της παντοδυναμίας Ερντογάν; 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ