Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ερντογάν στην Αθήνα: Πάνω από 200 άτομα στην προσωπική του φρουρά

07.12.2017 | 12:45
O Ερντογάν έφτασε στην Αθήνα με 200 προσωπικούς φρουρούς ενώ πάνω 2000 Έλληνες αστυνομικοί είναι στους δρόμους - συγκεκριμένα 2.800 . "Λάμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα” δήλωσε ό ‘Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Τόσκας στη The Quardian. “Το επίπεδο ασφαλείας είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό που ήταν και όταν έφτασε ο Πρόεδρος Ομπάμπα με κάθε λεπτομέρεια να έχει προγραμματιστεί”.

Πρόκειται για μια ιστορική μέρα καθώς πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Τούρκου Πρέδρου στην Ελλάδα που θεωρείται αντίπαλος μεν αλλά και νατοϊκός σύμμαχος δε εδώ και 65 χρόνια τονίζει το the quardian. Ειδικές μονάδες Ειδικών Δυνάμεων μαζί και 200 κομάντος και ειδικοί πυροτεχνουργοί βρίσκονται επίσης μαζί με τον Ερντογάν όπως επίσης και ειδικοί φρουροί που παρακολουθούν διαρκώς τυχόν ελεύθερους σκοπευτές που θα μπορούσαν να έχουν στόχο τον Πρόεδρο γράφει το theguardian.com.

Η επίσκεψη αυτή γίνεται λίγο διάστημα μετά τη σύλληψη στην Αθήνα των εννέα τούρκων που κατηγορούνται ότι είναι μέλη του DHKP-C, μιας στρατιωτικής μαρξιστικής ομάδας η οποία ανέλαβε την ευθύνη τις επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος υπογράμμισε στο theguardian.com ότι τα μέτρα ασφαλείας δεν έχουν ληφθεί επειδή υπάρχουν φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου Ερντογάν.

Ο Ερντογάν του οποίου οι σχέσεις με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχουν πληγεί το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει παρόλα αυτά μερικά ταξίδια στη Δύση από τότε που έγινε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία πέρυσι γράφει το ίδιο δημοσίευμα. 

Το ταξίδι αυτό γίνεται σε καιρό που διπλωματικά είναι πολύ εύθραυστες. "Η επίσκεψη έρχεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη εποχή, διπλωματικά, δεδομένης της αυξανόμενης επίκρισης που δέχεται λόγω της καταστολής των αντιληπτών και πραγματικών συμμετεχόντων στο πραξικόπημα και σε άλλους εγχώριους αντιπάλους", δήλωσε ο Hubert Faustmann, καθηγητής ιστορίας και πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Με πληροφορίες από the quardian
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ