Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ερντογάν: Θα λάβουμε τα μέτρα μας αν αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

05.12.2017 | 12:26
Η επιθυμία της Ουάσινγκτον να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ θα μπορούσε να δημιουργήσει εντάσεις στις διπλωματικές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα 5 Δεκεμβρίου 2017. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν αν ο Τραμπ προχωρήσει σε κάτι τέτοιο η Άγκυρα "θα λάβει τα μέτρα της".

“ Αυτό θα μπορούσε να μας φτάσει στο σημείο ώστε να διακόψουμε τις διπλωματικές μας σχέσεις με το Ισραήλ. Δεν μπορείς να κάνεις ένα τέτοιο βήμα”, είπε ο Ερντογάν στο Κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το κυβερνητικό κόμμα ΑΚΡ.

"Κόκκινη γραμμή" η Ιερουσαλήμ για τον Ερντογάν 


Περιέγραψε την Ιερουσαλήμ ως “κόκκινη γραμμή” για τους μουσουλμάνους και είπε ότι η Άγκυρα θα λάβει τα μέτρα της σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, γεγονός το οποίο θα περιλαμβάνει τη σύγκληση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στην Κωνσταντινούπολη.

Ένα τέτοιο βήμα θα μπορούσε θα ήταν όχι μόνο μια παραβίαση του διεθνούς δικαίου αλλά και ένα μεγάλο χτύπημα στη συνείδηση της ανθρωπότητας ", δήλωσε ο Ερντογάν.

“ Έχουν ολοκληρώσει οι Αμερικανοί όλα όσα ήθελαν να κάνουν και είναι το μόνο που μένει να κάνουν;

Με πληροφορίες από http://www.hurriyetdailynews.com
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ