Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ερντογάν: “Θα εισβάλλουμε στη Σινζάρ αν το Ιράκ δεν κάνει αυτό που πρέπει”

26.03.2018 | 18:55
“Θα  εισβάλλουμε στη Σινζάρ αν δεν το κάνει το Ιράκ” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως είπε χαρακτηριστικά: Αν δεν  καταφέρουν τον στόχο  τους,  θα ολοκληρώσουμε τις διμερείς μας συναντήσεις και θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα κάνουμε αυτό που πρέπει στο Σινζάρ”, είπε ο Ερντογάν.

“Η Τουρκία αναμένεται να πραγματοποιήσει μια επιχείρηση εναντίον της επαρχίας Σινζάρ αν οι ιρακινές δυνάμεις δεν διεξάγουν από την πλευρά τους κάποια επιχείρηση ορκίστηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας”, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που ένας ιρακινός στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι ο στρατός έχει αναπτυχθεί στην περιοχή που ελέγχει το PKK.

“Ελπίζουμε ότι το Ιράκ θα κάνει αυτό που πρέπει και ότι θα διεξάγει την επιχείρηση εκεί σχολαστικά. Αν δεν τα καταφέρουν σε αυτό τους τον στόχο θα ολοκληρώσουμε τις διμερείς μας συναντήσεις και θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα κάνουμε αυτό που πρέπει στο Σινζάρ”, είπε ο Ερντογάν σήμερα 26 Μαρτίου 2016 πριν την αναχώρηση του για τη Βάρνα όπου πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή η Σύνοδος με τους ευρωπαίους ηγέτες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το PKK κατέλαβε την Σινζάρ το 2015 όταν κατατρόπωσε το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λιβάνου ( ISIL).
Πηγές στο βόρειο Ιράκ δήλωσαν στις 23 Μαρτίου 2018 ότι το PKK θα εγκατέλειπε την περιοχή Σινζάρ.

Ο ιρακινός στρατιωτικός εκπρόσωπος από την πλευρά του, τόνισε ότι τα ιρακινά στρατεύματα έχουν εγκατασταθεί στο Σινζάρ , σύμφωνα με όσα ανέφερε η κρατική υπηρεσία Anadolu της Τουρκίας.

http://www.hurriyetdailynews.com
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ