OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ερντογάν: «Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα αν μας το ζητήσει»!

30/06/2015 - 18:45
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια :Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Δήλωση για παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, αν ζητηθεί, έκανε ο Εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ιμπραχήμ Καλίν.
Μετά και την δήλωση του πολύ γνωστού Τουρκου αριστερού βουλευτή του HDP κ. Ερτουγρούλ Κιουρτσού ( έγραψε εκτενώς ήδη το ONALERT.GR) , ότι η Αγκυρα θα μπορούσε να πρέπει να καταβάλει ή να δανείσει άτοκα την Ελλάδα 1,6 δις ευρώ για να πληρωσει την δόση στο ΔΝΤ, ο Εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ιμπραχήμ Καλίν, και απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, είπε «Εμείς επιθυμούμε να παράσχουμε κάθε είδους υποστήριξη στον ελληνικό λαό. Δεν ήρθε κανένα αίτημα για πίστωση. Με την Ελλάδα έχουμε καλές σχέσεις. Εάν υπάρξει κάτι που μπορούμε να κάνουμε εμείς, επιθυμούμε να το κάνουμε».
Σχετικές δηλώσεις έκαναν επίσης ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ Α. Νταβούτογλου και ο Υπουργός Οικονομίας, κ. Ζεϊμπεκτσί σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας

Η ηλεκτρονική έκδοση της Taraf σε είδηση με τίτλο «Μήνυμα της Τουρκίας : “Είμαστε έτοιμοι για οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα”» αναφέρει ότι μετά τις δηλώσεις Ζεϊμπεκτσί, για το ενδεχόμενο (οικονομικής) στήριξης της Τουρκίας, στην Ελλάδα, σήμερα, το πρωί, δηλώσεις έκανε σχετικά και ο Τούρκος Πρωθυπουργός, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ειδικότερα, απαντώντας στο βουλευτή Σμύρνης του προοδευτικού φιλοκουρδικού κόμματος HDP , κ. Ερτουγρούλ Κιουρτσού, ο οποίος πρότεινε «να πληρώσει η Τουρκία το ελληνικό χρέος», ο Υπουργός Οικονομίας κ. Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί δήλωσε, ότι «Αν έρθει αίτημα, θα το αξιολογήσουμε».

Νταβούτογλου: »Επιθυμούμε το Αιγαίο να γίνει μία λίμνη ειρήνης»

Εξάλλου στη σημερινή ομιλία του στην ΚΟ του ΑΚΡ και ο Τούρκος Πρωθυπουργός k.Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε σχετικά : «Για να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, να πράξουμε ό,τι χρειαστεί στους τομείς τουρισμού και εμπορίου». Αναλυτικότερα, η δήλωση Νταβούτογλου είχε ως εξής :
«Η οικονομική κρίση συνεχίζει να δείχνει τις συνέπειές της. Λαμβάνουμε υπόψη μας το πλαίσιο στο οποίο βρίσκεται η φίλη και γείτονα χώρα, η Ελλάδα. Αν δε βρισκόμαστε πλέον στην ίδια κατάσταση, το χρωστούμε στο ΑΚΡ. Από αυτό το βήμα, επιθυμώ να απευθύνω στην Ελλάδα ένα μήνυμα αλληλεγγύης. Θα ζήσουμε σε ένα περιβάλλον ειρήνης, θέλουμε να βλέπουμε χώρες με δύναμη. Δεν έχουμε κανένα όφελος, στην περίπτωση που οποιοσδήποτε γειτονική χώρα χάσει σε δύναμη. Με αυτή τη λογική πραγματοποιούμε το Συμβούλιο Συνεργασίας από το 2011 με την Ελλάδα. Κατά την τελευταία μου επίσκεψη [στην Ελλάδα] συναντήθηκα με τον κ. Τσίπρα. Εξέφρασα τις απόψεις μου. Επιθυμούμε η Ελλάδα να είναι δυνατή. Επιθυμούμε το Αιγαίο να γίνει μία λίμνη ειρήνης. Επιθυμούμε επίλυση του ζητήματος της Κύπρου. Για αυτό το λόγο, η Τουρκία προσεγγίζει οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας με θετικό πνεύμα. Για να ξεπεράσει η Ελλάδα την οικονομική κρίση, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, να πράξουμε ό,τι χρειαστεί στους τομείς τουρισμού και εμπορίου. Σε αυτό το πλαίσιο, έναντι των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας, προκειμένου να καθίσουμε αντικριστά και να συζητήσουμε τα βήματα που θα μπορέσουμε να κάνουμε από κοινού, θα επισκεφτούμε την Ελλάδα νωρίτερα από ό,τι προγραμματίζαμε για το Συμβούλιο Συνεργασίας».

Και συγκέντρωση

Από την πλευρά του το προοδευτικό φιλοκουρδικό κόμμα HDP με γραπτή ανακοίνωση συνέχισε την γραμμή υποστήριξης της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ οπαδοί του κόμματος έκανα συγκέντρωση μπροστά στο ελληνικό προξενείο. 
Η γραπτή κοινή ανακοίνωση των Συμπροέδρων του HDP, κ. Selahattin Demirtas και κ. Figen Yuksekdag ειναι η εξής:

«Πέραν της επιβολής των πολιτικών λιτότητας στους ευρωπαϊκούς λαούς, πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει μια πιο λογική συμφωνία, που να είναι αποδεκτή και από τις δυο πλευρές.  Για να φθάσει η ελληνική κυβέρνηση σε αμοιβαίο συμβιβασμό, ελπίζουμε και η άλλη πλευρά να δώσει μια θετική απάντηση στις προσπάθειες που καταβάλει (η ελληνική κυβέρνηση). Ως αποτέλεσμα των επαφών που μπλόκαραν την ελληνική κυβέρνηση, παρουσιάσθηκε στον λαό της Ελλάδας η επιλογή του δημοψηφίσματος προκειμένου να αποφασίσει για την αποδοχή  της συμφωνίας που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 25 Ιουνίου. Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 5η Ιουλίου 2015. Επαναλαμβάνουμε την υποστήριξή μας προς το λαό και την κυβέρνηση της Ελλάδας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Στο όνομα των ενωμένων χωρών της Ευρώπης που λειτουργούν στη βάση της αλληλεγγύης, στηρίζουμε τον ελληνικό λαό, την ελληνική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την ευκαιρία αυτή, υπενθυμίζουμε την πεποίθηση μας ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε έναν ίσο, δίκαιο και ελεύθερο κόσμο»

Tags: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΕΛΛΑΔΑΕΡΝΤΟΓΑΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία - διπλωματικές πηγές
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα γίνει το ΑΣΣ με την Τουρκία

17/12/2025 - 18:18
ATR-72 - FIR Αθηνών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικά ATR-72 και UAV έκαναν τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο

16/12/2025 - 17:25
F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10

Διαβάστε Επίσης

Υεμένη: Βομβιστική επίθεση έξω από κομματικά γραφεία στην Τάιζ – Γυναίκες και παιδιά μεταξύ των νεκρών αμάχων

ΗΠΑ: Νέα αιματηρά πλήγματα κατά «ναρκωτρομοκρατών» στον Ειρηνικό με τέσσερις νεκρούς [vid]

Ουκρανία: «Έκλεισε» δάνειο 90 δισεκ. ευρώ από την ΕΕ – «Μεγάλη στήριξη, σας ευχαριστούμε» είπε ο Ζελένσκι

Κολομβία: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση ανταρτών του ELN σε στρατιωτική βάση

Η Ισπανία έκλεισε συμφωνία για 100 ελικόπτερα από την Airbus: Στο πακέτο τα H145M και τα NH90

Καιρός σήμερα: Τοπικές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1920 ο Κωνσταντίνος Α’ αποκαθίσταται ως Βασιλιάς των Ελλήνων

Ο Τραμπ πιέζει την Ουκρανία να «κινηθεί γρήγορα» στις διαπραγματεύσεις «πριν η Ρωσία αλλάξει γνώμη»

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα του μετά την μήνυση του Στέφανου Παπαδόπουλου - «Είμαι αληθινός»

Καιρός: Καταιγίδες και κρύο θα πλήξουν τη χώρα έως τα Χριστούγεννα - Στα ορεινά θα πέσουν τα πρώτα πυκνά χιόνια

Ο Γκάρι Σινίζ έχει στείλει δωρεάν στην Disneyland πάνω από 1.000 παιδιά: Η στήριξη στις οικογένειες των πεσόντων στρατιωτικών

Συνταγή για μεθυσμένο μοσχαράκι α λα κρεμ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert