Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν:Το καθεστώς 'Ασαντ πλησιάζει το αναπόφευκτο τέλος!

14.09.2012 | 12:16
Το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ πλησιάζει στο "αναπόφευκτο τέλος του", δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε διάσκεψη στη Γιάλτα της νότιας Ουκρανίας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης σ΄ολόκληρη την περιοχή.

"Το καθεστώς του 'Ασαντ πλησιάζει στο αναπόφευκτο τέλος του. Πρέπει να πούμε όχι σ΄αυτό το δράμα και να μην επιτρέψουμε στις φλόγες να τυλίξουν ολόκληρη την περιοχή", τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του στη διάσκεψη YES (Γιάλτα Ευρωπαϊκή Στρατηγική) και εξέφρασε βαθειά ανησυχία για την "ανθρωπιστική κρίση" στη Συρία.

"Την κρίση στη Συρία δεν προκάλεσαν εξωτερικές δυνάμεις, αλλά η αντίδραση του συριακού λαού που συσσωρεύεται εδώ και πολλά χρόνια"", πρόσθεσε ο Ερντογάν.

"'Ομως, το καθεστώς αυτό δεν πιστεύει στη δημοκρατία, είναι ένα δικτατορικό καθεστώς", τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο "ο μόνος στόχος (της διεθνούς κοινότητας) είναι να εξασφαλίσει τη δημοκρατική μετάβαση στη Συρία με σεβασμό στην εδαφική της ακεραιότητα".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ