Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν:Το καθεστώς 'Ασαντ πλησιάζει το αναπόφευκτο τέλος!

14.09.2012 | 12:16
Το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ πλησιάζει στο "αναπόφευκτο τέλος του", δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε διάσκεψη στη Γιάλτα της νότιας Ουκρανίας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης σ΄ολόκληρη την περιοχή.

"Το καθεστώς του 'Ασαντ πλησιάζει στο αναπόφευκτο τέλος του. Πρέπει να πούμε όχι σ΄αυτό το δράμα και να μην επιτρέψουμε στις φλόγες να τυλίξουν ολόκληρη την περιοχή", τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός σε ομιλία του στη διάσκεψη YES (Γιάλτα Ευρωπαϊκή Στρατηγική) και εξέφρασε βαθειά ανησυχία για την "ανθρωπιστική κρίση" στη Συρία.

"Την κρίση στη Συρία δεν προκάλεσαν εξωτερικές δυνάμεις, αλλά η αντίδραση του συριακού λαού που συσσωρεύεται εδώ και πολλά χρόνια"", πρόσθεσε ο Ερντογάν.

"'Ομως, το καθεστώς αυτό δεν πιστεύει στη δημοκρατία, είναι ένα δικτατορικό καθεστώς", τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο "ο μόνος στόχος (της διεθνούς κοινότητας) είναι να εξασφαλίσει τη δημοκρατική μετάβαση στη Συρία με σεβασμό στην εδαφική της ακεραιότητα".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ


 

Κάντε Like: Onalert.gr στο Facebook