Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "Τα μη θρησκευτικά σχολεία εκπαιδεύουν τρομοκράτες και ανρχικούς"!

18.09.2012 | 15:29
Aντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας προκάλεσε ο υπαινιγμός του Τούρκου Πρωθυπουργού  Ερντογάν ότι τα υπόλοιπα πλην των (θρησκευτικών - ισλαμικών) ιμάμ-χατίπ σχολεία «εκπαιδεύουν τρομοκράτες και αναρχικούς».

 
Ο τουρκικός τύπος αναφέρεται εκτενώς στις δηλώσεις του κ. Ερντογάν για τα θρησκευτικά σχολεία ιμάμ-χατίπ, κατά την ομιλία του για την έναρξη του νέου σχολικού έτους σε ένα σχολείο ιμάμ-χατίπ στο Ντενιζλί.
 
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός  δήλωσε ότι τα θρησκευτικά σχολεία ιμάμ-χατίπ είχαν καταστεί στόχος και έχαν υποστεί πολλούς περιορισμούς από το πολιτικό κλίμα της «28ης Φεβρουαρίου» και πρόσθεσε με έμφαση την επίμαχη φράση που προκάλεσε αντιδράσεις:
 
« Τα σχολεία ιμάμ-χατίπ της Μέσης Εκπαίδευσης είχαν κλείσει. Διάφοροι συντελεστές είχαν εισαχθεί στον υπολογισμό της βαθμολογίας για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια ώστε να μειωθεί το ενδιαφέρον των μαθητών για τα σχολεία ιμάμ-χατίπ. Τώρα η Εθνοσυνέλευση τερμάτισε την καταπίεση για τους αντιδημοκρατικούς κανονισμούς. Πλέον τα ιμαμ - χατίπ είναι πάλι σχολεία του λαού. Γιατί κλείσατε τα σχολεία ιμάμ-χατίπ; Μήπως επειδή δεν εκπαίδευαν τρομοκράτες και αναρχικούς; Eγώ και οι Υπουργοί μου είμαστε περήφανοι για την επαναλειτουργία των σχολείων αυτών» .

 Η εφημερίδα Cumhuriyet αναφέρει ότι προκάλεσε αντιδράσεις ο υπαινιγμός του κ. Ερντογάν ότι τα υπόλοιπα πλην των ιμάμ-χατίπ σχολεία «εκπαιδεύουν τρομοκράτες και αναρχικούς», ενώ η Birgun αναφέρει χαρακτηριστικά στην πρώτη σελίδα της ότι «είμαστε είτε ιμάμ-χατίπ είτε τρομοκράτες».
 
Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε επίσης ότι η εκστρατεία του αντιπολιτευόμενου κ'ομματος CHP για να υπονομευθεί το νέο εκπαιδευτικό σύστημα δεν έπιασε τόπο αφού μόνο 3-4% των γονιών εξασφάλισε  ιατρική γνωμάτευση για να μην στείλει τα παιδιά του στο σχολείο.  Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι ο τουρκικός λαός δεν δίνει πια σημασία στο CHP και κάλεσε  το CHP να μην χειραγωγεί τις αξίες του τουρκικού λαού.
  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ