Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν: Δεν θα αφήσουμε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο σε "πειρατές" - ΦΩΤΟ

04.11.2018 | 15:30
Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας φαίνεται να αναπτύσσεται ακάθεκτα, καθώς πριν από λίγο ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότιοι εισαγωγές από το εξωτερικό στον τομέα αυτό, έχουν  πέσει σε τρομακτικά χαμηλό επίπεδο.

Πριν από λίγες ημέρες ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η εγχώρια αμυντική βιομηχανία παράγει το 60% των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, ένα ποσοστό το οποίο αν συσχετισθεί με τη σημερινή δήλωσή του, δίνει την εντύπωση μεγάλης ανάπτυξης της Τουρκίας σε αυτόν τον τομέα.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε "η Τουρκία έχει μειώσει την εξάρτηση της από το εξωτερικό στον τομέα της άμυνας από 80% σε 35%" όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Δείτε την ανάρτηση:


Επιπρόσθετα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε,κατά τη διάρκεια της παράδοσης ενός νέου πολεμικού σκάφους στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα έχουν δείξει ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να είναι ισχυρό όπως τα άλλα σώματα (των ενόπλων δυνάμεων). Δεν θα επιτρέψουμε προσπάθειες για την μετατροπή της Τουρκίας σε χώρα που δεν θα έχει την δυνατότητα να ανοίγεται στην θάλασσα», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση ενέργειες που έχουν ως στόχο τον έλεγχο των πηγών ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου παραγνωρίζοντας την Τουρκία και την ΤΔΒΚ. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στην ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο λάθος έκαναν».

«Η αποφασιστικότητα μας για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων μας αυξάνεται με το κάθε νέο σκάφος που εντάσσεται στον στόλο μας. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τη θάλασσα στους πειρατές».

Με πληροφορίες από : Newsit , Anadolu , Cumhuriyet

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ