Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ερντογάν: Η σημαία μας κυματίζει στην Αφρίν - Ήταν θέλημα θεού - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

18.03.2018 | 23:27
Πρώτη δημοσίευση: 2018-03-18 10:51:00
Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-18 23:27:00

"Η σημαία μας κυματίζει στην Αφρίν", " Ήταν θέλημα θεού" δήλωσε μεταξύ άλλων περιχαρής ο Ερντογάν μετά την κατάληψη της πολης από τις τουρκικές δυνάμεις. Οι Τούρκοι και οι Σύροι αντάρτες συμμαχοί τους ελέγχουν το κέντρο της πόλης. "Εισβάλαμε στην πόλη από τρία μέτωπα λίγο πριν την αυγή χωρίς να συναντήσουμε αντίσταση", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Oι φωτογραφίες από την εισβολή των Τούρκων στην Αφρίν κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Η Άγκυρα φρόντισε να γίνει διάχυση των εικόνων της κατάληψης σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ, ειδικά αυτών που δείχνουν κάποιους κάτοικους του Αφρίν να φιλούν τους Τούρκους επεδή τους "απελευθέρωσαν" . Οι Κούρδοι Πολιτοφύλακες από την πλευρά τους δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να ελευθερώσουν την Αφρίν, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος τους Bruska Hasakah.

Η Τουρκία κατέλαβε την Αφρίν

Η Τουρκία κατέλαβε την περιοχή Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας. Υπό τον πλήρη έλεγχο των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και των συμμάχων τους βρίσκεται η κουρδική πόλη Αφρίν στη Συρία, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι τούρκοι στρατιώτες εκδίωξαν
 τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής "Μονάδες Προστασίας του Λαού" (YPG) που ήλεγχαν την περιοχή. "Οι Κούρδοι διέφυγαν", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας. Οι Τούρκοι δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από τους Κούρδους μαχητές ανέφερε το RT.

"Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πολλές συνοικίες και οι μάχες συνεχίζονται", στην Αφρίν, ανέφερε νωρίτερα ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

Την ίδια ώρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής σήμερα την ελεγχόμενη από τους αντάρτες Ανατολική Γούτα, όπου η Δαμασκός έχει εξαπολύσει εδώ και έναν μήνα μεγάλη επιχείρηση για να την θέσει ξανά υπό τον έλεγχό της.

«Ότι κάναμε σε Τζαραμπλούς, Αλ Μπάμ και Αζέζ θα κάνουμε τώρα και στην Αφρίν. 140.000 άνθρωποι γύρισαν στα σπίτια τους στην Τζαραμπλούς και τώρα οι αδελφοί από το Αφρίν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με το euronews.Ύψωσαν την τουρκική σημαία 

Η τουρκική σημαία κυματίζει πλέον στην πόλη του Αφρίν: έπειτα από τη δίμηνη επίθεση η Τουρκία και οι σύροι σύμμαχοί της εκπλήρωσαν τον σκοπό τους εκδιώκοντας τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία η Αγκυρα θεωρεί «τρομοκρατική οργάνωση» και απειλή στα σύνορά της.

Οι Κούρδοι της Συρίας υποσχέθηκαν να πολεμήσουν για την απελευθέρωση ολόκληρης της περιοχής του Αφρίν.

Τις τελευταίες ημέρες, η προώθηση των τουρκικών δυνάμεων και των συμμάχων τους προς την πόλη προκάλεσε μαζική έξοδο αμάχων, όπως ακριβώς και στο μέτωπο της ανατολικής Γούτα, όπου οι δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού πολεμούν τις δυνάμεις των σύρων ανταρτών.

«Μονάδες των Ελεύθερων Συριακών Δυνάμεων, που υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο του κέντρου της πόλης Αφρίν στις 08.30», ανακοίνωσε θριαμβευτικά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τοπική κουρδική διοίκηση της περιοχής του Αφρίν υποσχέθηκε ότι οι κούρδοι μαχητές θα γίνουν «διαρκής εφιάλτης» για τον τουρκικό στρατό και τους σύρους αντάρτες στον θύλακα. «Η αντίσταση στο Αφρίν θα συνεχισθεί μέχρι την απελευθέρωση όλων των εδαφών».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότεροι από 1.500 κούρδοι μαχητές σκοτώθηκαν από την έναρξη της επίθεση εναντίον του Αφρίν , καθώς και 400 σύροι αντάρτες σύμμαχοι της Τουρκίας.

Ο τουρκικός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι στις τάξεις του έχουν σκοτωθεί 46 στρατιώτες και 225 έχουν τραυματισθεί .
Το κέντρο της πόλης Αφρίν βρίσκεται «εντελώς υπό τον έλεγχο» των Σύρων ανταρτών που υποστηρίζει η Άγκυρα και ήδη έχουν υψωθεί τουρκικές σημαίες στην πόλη αυτή στη βορειοδυτική Συρία, η οποία αποτελούσε προπύργιο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), δήλωσε πριν από λίγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίες υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έθεσαν εντελώς υπό τον έλεγχό τους το κέντρο της πόλης Αφρίν σήμερα το πρωί στις 08:30» (περίπου 07:30 ώρα Ελλάδος), δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό ναρκών.

«Τώρα κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία! Κυματίζει εκεί η σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού!«, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο
Ο Ερντογάν, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα τόνισε πως θα παρθούν όλα τα μέτρα για να προστατευούν οι κάτοικοι του Αφρίν, ενώ επιδοκίμασε τις «ηρωικές» πράξεις των τουρκικών στρατευμάτων, σύμφωνα με το τουρκικό NTV.

1.500 νεκροί Κούρδοι μαχητές


Παράλληλα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι περισσότεροι από 1.500 Κούρδοι μαχητές έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 20 Ιανουαρίου που άρχισε η επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά του θύλακα της Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία. «Η πλειονότητα από αυτούς σκοτώθηκε από αεροπορικούς βομβαρδισμούς και πυρά πυροβολικού», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Ανατολική Γούτα : 5.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν την περιοχήΤην ίδια ώρα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέχρι στιγμής σήμερα την ελεγχόμενη από τους αντάρτες Ανατολική Γούτα, όπου η Δαμασκός έχει εξαπολύσει εδώ και έναν μήνα μεγάλη επιχείρηση για να την θέσει ξανά υπό τον έλεγχό της.


Οι πρώτες εικόνες από το κέντρο του Αφρίν - Οι Τούρκοι παρελαύνουν


Οι τουρκικές δυνάμεις έριξαν ένα σημαντικό άγαλμα στο Άφριν - σοβαρές ζημίες στο κέντρο της πόλης

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύριοι σύμμαχοί τους προκάλεσαν σήμερα ζημιές και έριξαν ένα άγαλμα που συνδέεται με την κουρδική παράδοση και τον πολιτισμό στο κέντρο της πόλης Αφρίν, ανακοίνωσε ομάδα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι στο Whatsapp, επικαλούμενη κέντρο ενημέρωσης στο Αφρίν. Το άγαλμα αυτό ήταν του σιδηρουργού Κάβα, κεντρικού ήρωα της ιστορίας των Κούρδων για τη γιορτή του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους.
Στην ανακοίνωση στο Whatsapp υπογραμμίζεται ότι αυτή ήταν "η πρώτη κατάφωρη παραβίαση του πολιτισμού και της ιστορίας του κουρδικού λαού από την ώρα που καταλήφθηκε το Αφρίν".Λίγο νωρίτερα ο Ερντογάν,  όταν επιβεβαίωσε τη νίκη στο Αφρίν είπε λίγο πολύ ότι επρόκειτο για θέλημα θεού.  Σε κάθε περίπτωση, η πόλη Αφρίν ήταν ο βασικός στόχος της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» που εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου η Τουρκία.Οι φωτογραφίες με πολίτες  της Αφρίν που  φιλούν Τούρκους στρατιώτες, χαρούμενοι για την… "απελευθέρωση", όπως μεταδίδει το Anadolu.


Είμαστε έτοιμοι να ελευθερώσομε το Αφρίν λένε οι Κούρδοι Πολιτοφύλακες

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο εκπρόσωπος των Κούρδων Πολιτοφυλάκων δήλωσε: Yποσχεθήκαμε στους ανθρώπους μας ότι δεν θα αφήσουμε το εδαφός μας και τη γή μας μα ούτε και το λαό μας στους καταληψίες. Μέχρι τώρα η έννοια μας ήταν να προστετέψουμε το λαό μας. Τώρα είμαστε έτοιμοι να ελευθερώσουμε το Αφρίν. 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, rt.com, Αnadolu

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ