Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Έρευνα για χημικά στη Συρία: Η ομάδα ασφαλείας του ΟΗΕ δέχθηκε επίθεση

18.04.2018 | 16:40
Μια ομάδα ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δέχτηκε πυρά όταν έφτασε η αντιπροσωπεία των επιθεωρητών για τα χημικά όπλα στη Συρία, σύμφωνα τον οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW). 

Οι επιθεωρητές για τα χημικά όπλα επρόκειτο να ξεκινήσουν σήμερα τις προγραμματισμένες εργασίες τους στη Συρία, 11 μέρες μετά την ύποπτη επίθεση με χημικά στην πόλη της Δούμα, σύμφωνα με το www.independent.co.uk. Ο πρέσβης των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία είπε ότι o ΟΑΧΟ επρόκειτο να ξεκινήσει τις εργασίες αφού πρώτα η ομάδα ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έδινε την απαραίτητη έγκριση.

Χθες, τα κρατικά ελεγχόμενα Μέσα της Συρίας ανέφεραν ότι οι ερευνητές ήταν ήδη στην Ντούμα. Ακολούθησε ένα κύμα δυσαρέσκειας των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η η Ρωσία εμπόδισε την ομάδα να εισέλθει στην περιοχή των ερευνών, γεγονός το οποίο η Ρωσία αρνήθηκε.

Επίσης, ο  επικεφαλής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων κατήγγειλε σήμερα ότι ομάδα ασφαλείας του ΟΗΕ που βρισκόταν σε αποστολή αναγνώρισης στη Ντούμα της ανατολικής Γούτα δέχθηκε πυρά χθες, δήλωσαν πηγές του Οργανισμού στο Reuters.


www.independent.co.uk, reuters


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ