Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα ΗΠΑ κατά Deutsche Bank για ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

14.07.2015 | 07:26
Οι αμερικανικές αρχές άρχισαν νέα έρευνα σε βάρος της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από τη Ρωσία, μετά την απόπειρα χρηματισμού ενός χρηματομεσίτη στη Μόσχα, δήλωσαν χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές από τις ΗΠΑ.

Η έρευνα,  διεξάγεται από τον εποπτικό φορέα του χρηματοοικονομικού τομέα της Νέας Υόρκης (Department of Financial Services, DSF), ο οποίος διεξάγει παράλληλα και άλλες έρευνες σε βάρος της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.

Οι πηγές αυτές δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με την απόπειρα χρηματισμού, η οποία απέτυχε. Η τράπεζα πληροφόρησε τους εποπτικούς φορείς της Βρετανίας και της Γερμανίας ότι διεξάγει εσωτερική έρευνα για τις συναλλαγές που έχουν γίνει από τους χρηματομεσίτες της στη Μόσχα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η διεύθυνση της Ντόιτσε Μπανκ δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για καμιά από τις δύο έρευνες. “Έχουμε θέσει σε διαθεσιμότητα έναν μικρό αριθμό υπαλλήλων μας στη Μόσχα καθώς εκκρεμεί το πόρισμα μιας εσωτερικής έρευνας”, περιορίστηκε να πει σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του πιστωτικού ιδρύματος, η Μισέλ Άλισον.

Τον Απρίλιο, η Ντόιτσε Μπανκ συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 2,5 δισεκ. δολαρίων για το σκάνδαλο χειραγώγησης του επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων Libor.
Η σειρά σκανδάλων στην οποία έχει εμπλακεί η τράπεζα, όπως και τα δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα της, οδήγησαν στην παραίτηση, τον Ιούνιο, των δύο συνδιευθυνόντων συμβούλων της Ντόιτσε Μπανκ, του Βρετανού και Ινδού υπηκόου Ανσού Τζάιν και του Γερμανού Γιούργκεν Φίτσεν. Αντικαταστάθηκαν από τον Βρετανό Τζον Κράιαν.

ΠΗΓH: ΑΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ