Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνες και στις Ένοπλες Δυνάμεις φέρνουν οι αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή

22.09.2013 | 10:03
Οι έρευνες των αρχών για παράνομες δράσεις της Χρυσής Αυγής όλα δείχνουν ότι θα επεκταθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στον “περίγυρό” τους.

Τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας οδηγούν αναπόφευκτα και προς αυτή τη κατεύθυνση . Και αναμένεται οι αποκαλύψεις να συνεχιστούν αφού όπως φαίνεται πολλά πρώην στελέχη της οργάνωσης που για διάφορους λόγους αποχώρησαν είναι διατεθειμένα να μιλήσουν. Ο χώρος της Χρυσής Αυγής είχε κι αυτός τις δικές του “διασπάσεις” και “συγκρούσεις” με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί που επιθυμούν να σπάσουν το “κύκλο της σιωπής”.

Ένα απ΄ αυτά τα πρώην στελέχη αποκαλύπτει πολλά μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής κάνοντας λόγο για εκπαίδευση στα όπλα “από στρατιωτικούς από τις Ειδικές Δυνάμεις που υποστηρίζουν τις δομές μας... "Η εκπαίδευση μας δεν είναι μόνο αυτό που ξέρει ο κόσμος. Ακολουθούμε ειδική εκπαίδευση ακόμη και με όπλα σε περιοχές της Ραφήνας, της Πάρνηθας, της Φυλής, στο Πόρτο Γερμενό, στη Μάνη, στην Κεντρική Εύβοια και αλλού... Κύριο μέλημα μας είναι να κρύβουμε καλά ορισμένα όπλα, ακόμα και σε λέσχες χούλιγκαν ή σε διαμερίσματα για να μην εντοπίζονται εύκολα από την Αστυνομία ή για να μην συνδέονται με μας".


Ο χρυσαυγίτης υποστηρίζει επίσης ότι πολλά στελέχη της οργάνωσης "εκμεταλλευόμενοι τις επιχειρησιακές δυνατότητες που αποκτούν μέσω της εκπαίδευσης τους μετατρέπονται σε συμμορίες εκβιαστών που καταδυναστεύουν καταστηματάρχες".

Η διεισδυση της Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη. Και δεν εννοούμε την εκλογική επιρροή αλλά την σύνδεση της οργάνωσης με συγκεκριμένες δομές των ΕΔ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτική εκπαίδευση όπως περιγράφει ο “βετεράνος” χρυσαυγίτης στην εφημερίδα.

Οι "σύνδεσμοι" της Χρυσής Αυγής με τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι βέβαια τελείως άγνωστοι. Κι έχουν να κάνουν με "παραστρατιωτικού τύπου" ομάδες που εδώ και πάρα πολλά χρόνια λειτουργούν "παρέχοντας" στρατιωτική εκπαίδευση ,εκμεταλλευόμενες την αδιαφορία με την οποία πολλές ηγεσίες των ΕΔ για πολλά χρόνια έχουν επιδείξει στην "θεσμική" οργάνωση και εκμετάλλευση της εφεδρείας. Πάρα πολλοί έφεδροι κυρίως όσοι προέρχονται από τις Ειδικές Δυνάμεις επιθυμούν να έχουν μια επαφή με τη στρατιωτική εκπαιδευση. Όλοι αυτοί "αφέθηκαν" στις διάφορες παραστρατιωτικές ομάδες που σαν τα "μανιτάρια" φύτρωναν σ΄ όλη την Ελλάδα. Οι επιδιώξεις και οι στόχοι ορισμένων ομάδων απ΄ αυτές πιθανότατα να τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών που ερευνούν την υπόθεση Χρυσή Αυγή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ