Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργατική Πρωτομαγιά: Το μήνυμα της ΠΟΜΕΝΣ στους Στρατιωτικούς

01.05.2017 | 09:36
Το μήνυμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) για την Πρωτομαγιά:

"Χαιρετισμός για τον Παγκόσμιο εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Μάης 2017

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.

Μια ακόμη Πρωτομαγιά ξημέρωσε, με τον ήλιο της, που είναι η καρδιά της Άνοιξης, να μας τονίζει το μεγαλείο της φύσης, αλλά και την υπενθύμιση για αξιοπρέπεια στην εργασία. Γι’ αυτό άλλωστε και οι εργαζόμενοι, όπου γης, την ονομάσαμε «Εργατική Πρωτομαγιά».

Ως εργαζόμενοι λοιπόν και εμείς, το Στρατιωτικό προσωπικό της Ελλάδας, από τον τελευταίο έμμισθο στρατιώτη, ναύτη ή σμηνίτη μέχρι τον Στρατηγό, τον Ναύαρχο ή τον Πτέραρχο, τιμούμε σήμερα την θυσία των εργαζομένων στο Σικάγο την 1η Μάη του 1886. Και επιθυμούμε να δώσουμε μια ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή την επέτειο, καθ’ όσον η ιδιομορφία της εργασίας μας περιέχει έννοιες όπως : πειθαρχία, έλεγχος και εκτέλεση διαταγών άνευ αντιλογίας.

Για τέτοιου είδους επαγγελματικό περιβάλλον, αλλά για να μπορέσουμε ταυτόχρονα να αποδώσουμε πιο αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο μας, ακολουθούμε την οδό της μεσότητας του μεγάλου Έλληνα Αριστοτέλη, που μας διδάσκει ότι, ούτε η υπερβολή αλλά ούτε και η έλλειψη πρέπει να επικρατούν, γιατί τότε διαταράσσεται η ισορροπία. Και αυτή την ισορροπία καλούμαστε όλοι μας να διαφυλάξουμε. Ούτε ρομπότ αλλά ούτε και αδιάφοροι. Υπεύθυνοι, αποτελεσματικοί, συνεννοήσιμοι αλλά και αξιοπρεπείς. Και η αξιοπρέπεια προκύπτει από την συνειδητή σύζευξη των υποχρεώσεων με τα δικαιώματα.

Ως στρατιωτικοί, φρονούμε ότι είμαστε συνεπείς προς τις υποχρεώσεις μας. Δυστυχώς όμως, και εμείς, βιώνουμε τις επιπτώσεις της πολύπλευρης κρίσης που έπληξε την πατρίδα μας και που είχε ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση της εργασιακής ισορροπίας, δηλαδή, μείωση δικαιωμάτων και αύξηση υποχρεώσεων, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα, σε σημείο που να καθίσταται τόσο η απλή διαβίωση, όσο και η δημιουργία οικογενείας, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ !!! Και όταν εξαφανίζεται κάθε είδους ισορροπία υπάρχει νόσος.

Δεν είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές, ούτε ταραξίες και θορυβοποιοί. Επιζητούμε όμως, όλοι οι στρατιωτικοί, ενωμένοι και μακριά από κομματικούς κατασπαραγμούς, να δώσουμε τον αγώνα, μέσα από την κραταιοτάτη των αποδείξεων που είναι η λογική, την αποκατάσταση της ισορροπίας μεταξύ των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων μας.

Βεβαίως, οποτεδήποτε έλθει η ώρα της υπερασπίσεως της Πατρίδας, θα είμαστε εκεί, πρωτοπόροι, όπως άλλωστε μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας. Αυτό σημαίνει ότι και η Πολιτεία έχει την στοιχειώδη λογική να μας αφουγκραστεί…..με πράξεις όμως !!!

Με αυτές τις σκέψεις, δίνουμε σήμερα το παρόν, δοξάζοντας την εργασία, πραγμάτωση της οποίας είναι ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς και η οποία, πρώτη, δίδαξε Παγκοσμίως την έννοια της αξιοπρεπούς εργασίας μέσα από αγώνες !!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ
ΕΠΓΟΣ (ΥΔΚ)"

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ