Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έριξε "πόρτα" η Ρωσία στην Ιαπωνία για τις εδαφικές διεκδικήσεις των νήσων Κουρίλ

10.10.2018 | 16:17
Έριξε "άκυρο" η Μόσχα στις έντονες διαμαρτυρίες της Ιαπωνίας τον τελευταίο καιρό, γύρω από τις εδαφικές διεκδικήσεις που επικεντρώνονται γύρω από τα νησιά Κουρίλ.

Η Μόσχα απέρριψε τις διαμαρτυρίες της Ιαπωνίας για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην ύπο αμφισβήτηση περιοχή των νησιών Κουρίλ.

«Απορρίπτουμε σθεναρά τέτοια διαβήματα, καθώς η Ρωσία έχει το κυριαρχικό δικαίωμα σε οποιαδήποτε δραστηριότητα στην επικράτειά της, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για ενίσχυση της εθνικής της άμυνας. Οι ενέργειες αυτές δεν κατευθύνονται κατά κανένα τρόπο εναντίον γειτονικών κρατών και αποτελούν αποκλειστικά εσωτερική υπόθεση της χώρας μας» αναφέρει δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το υπουργείο είναι πεπεισμένο ότι οι ανησυχίες που ανακύπτουν δεν θα πρέπει να εκδηλώνονται μέσω «διαμαρτυριών», αλλά μέσω των υφιστάμενων μηχανισμών διμερούς διαλόγου που βασίζεται στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στον τομέα της ασφάλειας.

Τα νησιά Χαμπομάι, Σικοτάν, Ιτουρούπ και Κουνασίρ αποτελούν αντικείμενο διεκδίκησης και μακροχρόνιας διένεξης μεταξύ Ρωσίας και Ιαπωνίας.

Έχει εμποδίσει, μάλιστα, τις δύο πλευρές να υπογράψουν μια μόνιμη ειρηνευτική συνθήκη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, παρά το γεγονός ότι πέρασαν πάνω από 70 χρόνια από το τέλος της σύγκρουσης. 

Πηγή: Sputnik

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ