Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ερντογάν κυβερνά με την οικογένειά του - Ποιους έχει διορίσει

19.12.2014 | 14:08
Αν δεν φροντίσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, λέει μια παλιά παροιμία. Ωστόσο στην περίπτωση του “αδιάφθορου” Τούρκου προέδρου Ερντογάν, η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Ο Ερντογάν, πέραν του ότι έχει “βοηθήσει” αμφότερους τους γιους του να γίνουν εφοπλιστές, εντός ελαχίστων μηνών, φροντίζει για όλα τα μέλη της οικογένειάς του, και όχι μόνο, και με το παραπάνω.

Σύμφωνα λοιπόν με έναν κατάλογο που κυκλοφόρησε στην Τουρκία ο νεποτισμός κυριαρχεί απόλυτα στο κυβερνών τουρκικό κόμμα και κατ” επέκταση στην τουρκική διοίκηση .  συγκεκριμένος κατάλογος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Ιδού μερικά χαραξκτηριστικά παραδείγματα:

Ιμπραήμ Ερντογάν: εξάδελφος του προέδρου. Από σχολικός επιθεωρητής έγινε γενικός επιθεωρητής στο τουρκικό υπουργείο Παιδείας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Τουρκίας.

Ρετσέπ Αλί Ερντογάν: Εξάδελφος του προέδρου. Από απλός δάσκαλος έγινε αντιπρόεδρους του τουρκικού ιδρύματος υποτροφιών.

Αλί Ερντογάν: Από απόφοιτος σχολής εθελοντών δασοπυροσβεστών τοποθετήθηκε επικεφαλής του τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινων Πόρων του Τουρκικού Οργανισμού Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων.

Ντολουνάι Γιουκσέλ: Πρώην αρσιβαρίστας, η οποία τοποθετήθηκε γραμματέας της συζύγου του πρωθυπουργού Νταβούτογλου, πριν τοποθετηθεί, ως υψηλόμισθος σύμβουλος, στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Χαβά Σαχίν: “σύμβουλος” της συζύγου του Ερντογάν, η οποία τοποθετήθηκε ως σύμβουλος στο προεδρικό γραφείο.
Αχμέτ Ολμουστούρ: παιδικός φίλος του γιου του Ερντογάν, ο οποίος από απλός υπάλληλος στην κρατική τουρκική αεροπορική εταιρεία, τοποθετήθηκε αναπληρωτής διευθυντής Μάρκετινγκ.

Ερκάν Καντεμίρ: επίσης παιδικός φίλος του υιού Ερντογάν και πολιτικός μηχανικός, που όμως τοποθετήθηκε υφυπουργός Υγείας.

Στον κατάλογο, που έδωσε στη δημοσιότητα το κόμμα της αξωματικής αντιπολίτευσης, περιλαμβάνονται τουλάχιστον 80 ονόματτα, αν και κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για 600.

Πηγή: Al Monitor
Μετάφραση-επιμέλεια: On Alert


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ