Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ερντογάν για S-400: Εμείς μία φορά το λέμε - Η δουλειά έκλεισε

04.03.2018 | 17:36
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Σενεγάλη, όπου βρίσκονταν πριν από λίγες ημέρες, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει ότι θα υπάρξουν κυρώσεις από τις ΗΠΑ μετά τη συμφωνία αγοράς με τη Ρωσία των S-400.

«Εμείς μία φορά το λέμε. Η δουλειά έκλεισε. Έχουμε συμφωνήσει με τους Ρώσους και η δουλειά αυτή έχει κλείσει», δήλωσε κατηγορηματικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρηματολόγησε επίσης ότι όπως δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Ελλάδα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ για τους S-300, έτσι ούτε στην Τουρκία μπορεί να πει κανείς κουβέντα σε θέματα που αφορούν στην ασφάλειά της.

«Και η Ελλάδα, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αγόρασε πυραύλους S-300 από τη Ρωσία. Επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Ελλάδα; Δεν είμαστε από εκείνους που θα ρωτήσουν τους άλλους για θέματα που αφορούν στην ασφάλεια της χώρας μας. Από τους στρατηγικούς εταίρους μας, από τις χώρες που ανήκουν στην ίδια συμμαχία, αναμένουμε να συμπεριφερθούν ως σύμμαχοι. Για παράδειγμα, μία χώρα-σύμμαχος, που παρέχει όπλα σε μία τρομοκρατική οργάνωση και μάλιστα δωρεάν, δεν είναι δυνατόν να την αντιμετωπίζουμε λογικά», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

sigmalive

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ