Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερώτηση Δαβάκη για τα Καναντέρ - Συντήρηση και διαθεσιμότητες

28.06.2016 | 18:00
 Ο Υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, με αφορμή την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, για τα ζητήματα που αφορούν στη συντήρηση και τη διαθεσιμότητα των αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης.

Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πρόσφατη πτώση του αεροσκάφους CL-215 δημιουργεί σημαντικά και επείγοντα ερωτήματα για τις πράξεις και τις παραλείψεις, που αφορούν στην προετοιμασία της φετινής πυροσβεστικής περιόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια, ώστε η συντήρηση του συνόλου του στόλου των αεροσκαφών Canadair CL-215 και CL-415 να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου, που ξεκινούσε επίσημα η πυροσβεστική περίοδος.

Σήμερα, το 25% του στόλου των CL-215 και το 43% του στόλου των CL-415 δεν είναι διαθέσιμα, καθώς βρίσκονται ακόμη σε διάφορες φάσεις της διαδικασίας συντήρησης.

Η παράλειψη αυτή εκθέτει σε κίνδυνο τους χειριστές και τα υπόλοιπα αεροσκάφη, που επιβαρύνονται με περισσότερο έργο, λόγω της ανάγκης κάλυψης του κενού.

Έχει, επίσης, μειώσει τη δυνατότητα ανταπόκρισης του στόλου αεροπυρόσβεσης στις ανάγκες της θερινής περιόδου, γεγονός που θέτει πολύτιμες δασικές εκτάσεις και την περιουσία των Ελλήνων και των Ελληνίδων σε αυξημένο κίνδυνο.

Ο κ. Καμμένος οφείλει να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στα ερωτήματα που ανακύπτουν». 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ