Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερώτηση - τορπίλη στη Βουλή για τις μπαταρίες των υποβρυχίων

04.09.2013 | 00:01
“Χοντραίνει” η υπόθεση με την αντικατάσταση των μπαταριών στα υποβρύχια τύπου 209. Η συνεχείς ανεξήγητες αναβολές διαδοχικών κυβερνήσεων για ένα ζήτημα που σε άλλες χώρες λύνεται άμεσα και χωρίς πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει τεράστιο επιχειρησιακό ζήτημα στο Πολεμικό Ναυτικό το οποίο επί της ουσίας έχει μείνει με ένα υποβρύχιο,τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ!

Ο προηγούμενος ΥΕΘΑ είχε δεσμευτεί οτι η φαρσοκωμωδία με τις μπαταρίες θα τελείωνε άμεσα. Ο ανασχηματισμός έγινε ο Παναγιωτόπουλος έφυγε και ο Αβραμόπουλος ήρθε. Μια διαρροή που “χρεώνεται” σε “κύκλους” του ΥΠΕΘΑ για “σωρεία παραλείψεων στην όλη διαδικασία με την οποία επιχειρήθηκε η αγορά των συγκεκριμένων μπαταριών” , προκάλεσε ερώτηση στη Βουλή από τον Νίκο Νικολόπουλο ο οποίος ζητά εξηγήσεις.

Όλο το κείμενο της ερώτησης που ελπίζουμε ότι δεν θα αποτελέσει αφορμή για νέες καθυστερήσεις στην υπόθεση των μπαταριών:

“Το θέμα των μπαταριών των υποβρυχίων τύπου 209 έχει πολλάκις έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από όλα σχεδόν τα κόμματα, ακόμα και από κυβερνητικούς βουλευτές.

Ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε μάλιστα διαβεβαιώσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους, τόσο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό, όσο και σε μεγάλης κυκλοφορίας κυριακάτικη εφημερίδα ότι, το θέμα των μπαταριών των Υποβρυχίων τύπου 209 είχε επιτέλους διευθετηθεί, μετά από συντονισμένες ενέργειες του ιδίου και του Ειδικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου!!!
Μάλιστα, ο πρώην ΥΕΘΑ Π. Παναγιωτόπουλος «διερρήγνυε» τα ιμάτιά του, πως δεν μπορούσαν να επιλύσουν ένα τόσο ζωτικής σημασίας για το Πολεμικό Ναυτικό ζήτημα εδώ και τόσους μήνες και πως επιτέλους, ο ίδιος είχε βρει την χρυσή τομή με τη συνδρομή του Ειδικού Γραμματέα!!

Όμως, μετά από 2 μήνες νέας ηγεσίας στο ΥΠΕΘΑ – σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ της 22 Αυγ 2014 που εκδίδει ο κ. Μπόμπολας – το νομικό επιτελείο του νυν ΥΕΘΑ Δημ. Αβραμόπουλου εντόπισε σωρεία παραλείψεων στην όλη διαδικασία με την οποία επιχειρήθηκε η αγορά των συγκεκριμένων μπαταριών!!!!

Επειδή προφανώς η ενημέρωση δεν μπορεί να ναι αποκλειστικό προνόμιο της εφημερίδας του γνωστού κατασκευαστή και μεγαλομετόχου του MEGA κ. Μπόμπολα και επειδή γεννιούνται μια σειρά από πολύ σημαντικά ερωτήματα, καλείται ο Πρωθυπουργός, ο ΥΕΘΑ και ο Υπουργός Δικαιοσύνης να απαντήσουνε ξεκάθαρα στα παρακάτω ερωτήματα:

1. Αληθεύουν τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα του Έθνους στις 22/8/2013;
2. Εάν όχι, γιατί δεν έχει γίνει επίσημη διάψευση από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ;
3. Εάν αληθεύει η πληροφορία ότι, το νομικό επιτελείο του κ. Αβραμόπουλου εντόπισε σωρεία παραλήψεων, ποιες είναι αυτές; Να κατατεθεί η γνωμάτευση και κάθε σχετική εισήγηση – αναφορά.
4. Δόθηκε και από ποιόν, «καυτό» σημείωμα στο Πρωθυπουργό;
5. Έχει πρωτοκολληθεί αυτό; Αν ναι, να κατατεθεί στη Βουλή.
6. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αφού ρωτήσει τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ως έχει υποχρέωση να απαντήσει στην Βουλή, εάν έχει φθάσει στη Δικαιοσύνη και σε ποιους εισαγγελείς βρίσκεται, το περιεχόμενο αυτού του «καυτού ενημερωτικού σημειώματος» και εάν, έχει διαταχθεί από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές διερεύνηση για τυχόν αξιόποινες, εγκληματικές παραλείψεις ή αξιόποινες άλλες πράξεις εκείνων που εισηγήθηκαν στην στρατιωτική και πολιτική ηγεσία τα όσα δεν έπρεπε;

-      Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο.

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο ΥΕΘΑ, τώρα που διαπίστωσε ότι, ο Ειδικός Γραμματέας Αντ. Οικονόμου τόσους μήνες, απλά «εξαπατούσε» την κοινή γνώμη και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού;

2. Εάν πράγματι συνειδητά έλεγε ψέματα ο κ. Ειδικός Γραμματέας θα πρέπει να συνεχίσει ο ελληνικός λαός να πληρώνει διαφόρους πολιτευόμενους σε θέσεις ειδικών γραμματέων;

3. Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει και σε ποιες θα προβεί ο κ. Πρωθυπουργός μετά την γνώση των όσων έλαβε από το «καυτό» σημείωμα που κάποιοι μάλιστα επιδεικνύουν;

4. Εάν ισχύουν τα αναγραφόμενα στο δημοσίευμα, σε ποιες ενέργειες θα προβείτε κ. ΥΕΘΑ κατά των εισηγητών της νομικής υπηρεσίας του πρώην ΥΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου;

Ο ερωτών Βουλευτής
 
Νίκος Ι. Νικολόπουλος” 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Βόμβα βυθού" για τα υποβρύχια 209 - Για τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμη χωρίς μπαταρίες!

"Υποβρύχιες σπατάλες" - Φέρνουν αξιωματικούς από το εξωτερικό για να "περάσουν συντήρηση"

"Πετάλια" βάζουν στα υποβρύχια 209 - Η φαρσοκωμωδία με τις μπαταρίες
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ