Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερώτηση Άδωνι στη βουλή για τις Ενώσεις Στρατιωτικών

23.01.2017 | 15:29
 Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, με θέμα “Σοβαρότατες παρατυπίες στη λειτουργία των Eνώσεων Στρατιωτικών και της Ομοσπονδίας αυτών”.

Μεταξύ των ζητημάτων που αναφέρονται στην ερώτηση είναι η παράτυπη σύνθεση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), αναφορές – καταγγελίες για οικονομική κακοδιαχείριση της Π.Ο.Ε.Σ., "αδικαιολόγητες μεταθέσεις" στρατιωτικών, καθώς και διάφορα ζητήματα εκπροσώπησης των στρατιωτικών από τις κατά τόπους ενώσεις.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης αιτείται την κατάθεση στο Σώμα του οικονομικού ισολογισμού και διοικητικού απολογισμού της Π.Ο.Ε.Σ. για τα έτη 2014, 2015 και 2016.

Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει μεταξύ άλλων οτι "η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) εξακολουθεί να διοικείται από την προσωρινή διοικητική της επιτροπή, η οποία αντί της τριετούς θητείας που ορίζει το καταστατικό της Ομοσπονδίας βρίσκεται στη θέση της από το 2013, χωρίς να έχουν μεσολαβήσει οι απαιτούμενες αρχαιρεσίες".

Ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ αναφέρει χαρακτηριστικά οτι "Από τρεις Ενώσεις–μέλη της ΠΟΕΣ γίνεται σαφής αναφορά – καταγγελία για οικονομική κακοδιαχείριση της ΠΟΕΣ ( ακόμα και για ποσό 50.000 ευρώ), χωρίς να έχει κοινοποιήσει, ως όφειλε, αναφορά πεπραγμένων η εξελεγκτική της επιτροπή".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ