Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Έσπασε" το Βερολίνο για τους μετανάστες! Ποιους δεν θα επαναπροωθεί

25.08.2015 | 00:36
Το Βερολίνο αποφάσισε να κάνει ένα πρώτο βήμα για το μέγα θέμα της μετανάστευσης που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.


To Ομοσπονδιακό γραφείο μετανάστευσης και ασύλου της Γερμανίας εξέδωσε πριν λίγες ημέρες, νέες οδηγίες για τα αιτήματα ασύλου , οι οποίες αναστέλλουν τις διαδικασίες που προβλέπει η Συνθήκη Δουβλίνο ΙIΙ μόνο για Σύριους υπηκόους.
 
Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία θα σταματήσει τις επαναπροωθήσεις των Σύριων προσφύγων στις χώρες πρώτης απογραφής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. Οσοι πρόσφυγες αιτούνται άσυλο από τούδε και πέρα θα περνούν αυτόματα τις καθιερωμένες διαδικασίες και τα αντίστοιχα δικαιώματα, χωρίς να χρειάζεται να περνούν από τις διαδικασίες της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙΙ.
 
Από τον Ιανουάριο η Γερμανία έχει εγγράψει στους σχετικούς καταλόγους 44417 αιτήσεις, όμως εκτιμήσεις μιλούν για άλλες 800,000, οι οποίες θα κατατεθούν φέτος, κατατάσσοντας τη Γερμανία στην πρώτη θέση μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες επιθυμούν να καταφύγουν οι πρόσφυγες.
 
Η κριτική που ασκείται στη Γερμανική κυβέρνηση, αφορά στην κατάρρευση της Συνθήκης του Σέγκεν, εξαιτίας της αναστολής της Συνθήκης Δουβλίνο. Ωστόσο, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και η κυβέρνησή της πολιτικοποιούν το θέμα.
 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ