Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστρέφουν οι πέντε του Estelle.

21.10.2012 | 14:17
Προσπάθειες ώστε οι Έλληνες ακτιβιστές να επιστρέψουν με την επόμενη πτήση η οποία φθάνει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 3:30 το απόγευμα καταβάλλονται, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ελληνικού τμήματος της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα».

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου από την Ιερουσαλήμ, οι ισραηλινές αρχές, αποφάσισαν να επιτρέψουν την επιστροφή στις χώρες τους σε 8 συνολικά ακτιβιστές, 5 Έλληνες, 2 Ισπανούς και 1 Ιταλό.

Κατά την Υπηρεσία Μετανάστευσης του Ισραήλ, 19 ακτιβιστές θα κρατηθούν για 72 ακόμη ώρες, ενώ για 3 υπηκόους του Ισραήλ που βρίσκονταν στο πλοίο θα συνεχιστεί η ανάκριση από τις ισραηλινές αρχές.Σύμφωνα με πηγές των ακτιβιστών, είναι πιθανό να τους απαγγελθούν κατηγορίες για «υποκίνηση σε στάση» και «παροχή βοήθειας στον εχθρό».

Το πλοίο οδηγήθηκε χθες στο λιμάνι του Ασντότ, μετά την ανακοπή της πορείας του από το Ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, όπου πλήρωμα και επιβαίνοντες κρατήθηκαν από τις ισραηλινές αρχές.

Στο υπό φινλανδική σημαία «Estelle», που κατευθυνόταν προς τη Γάζα στα πλαίσια επιχείρησης της πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», επέβαιναν 30 συνολικά ακτιβιστές, στην πλειοψηφία τους Νορβηγοί και Σουηδοί, ανάμεσά τους και μέλη ευρωπαϊκών κοινοβουλίων.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ