Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον επαναπατρισμό των συλληφθέντων Ελλήνων στο Estelle ζητά το ΥΠΕΞ

20.10.2012 | 18:34
Tον ταχύτερο δυνατό επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών που ήταν στο σκάφος “Estelle”, ζητά η Αθήνα από το Ισραήλ σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών που εκδόθηκεπριν από λίγο.Στην ανακοίνωση  σχετικά με τους Έλληνες επιβάτες πλοίου “Estelle” αναφέρονται τα εξής:

''Στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξήγαγε σήμερα, το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ ανέκοψε τον πλου του σκάφους “Estelle”, σημαίας Φινλανδίας και το οδηγεί στο λιμάνι Ασντότ. Σύμφωνα με ενημέρωση της ελληνικής Πρεσβείας από το ΥΠΕΞ του Ισραήλ, όλοι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους. 

Στους επιβαίνοντες συγκαταλέγονται Έλληνες πολίτες, μεταξύ των οποίων και δύο μέλη της Βουλής των Ελλήνων. Σημειώνεται, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει ανακοίνωση στις 17 Οκτωβρίου αποτρέποντας τους Έλληνες πολίτες από το να συμμετάσχουν στο εγχείρημα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της υπόθεσης και έχει επιστήσει την προσοχή στις ισραηλινές Αρχές. Συγκεκριμένα, έχει ζητηθεί από  το Ισραήλ να μεριμνήσει για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και τον ταχύτερο δυνατό επαναπατρισμό τους και έχουν ληφθεί σχετικές διαβεβαιώσεις''. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ