Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Έσβησαν" χρέη των ναυπηγείων Ελευσίνας με τροπολογία

28.05.2014 | 16:56
Τα Ναυπηγεία Σύρου εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Ταυτόχρονα αναστέλλεται κάθε καταδιωκτικό μέτρο εναντίον των υπευθύνων για όλες τις ναυπηγικές επιχειρήσεις (Ελευσίνας, Σκαραμαγκά, Σύρου κ.α) για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όλα αυτά με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο που είχε να κάνει με την παιδική πορνογραφία!

Το επιχείρημα; Να στηριχθεί η ναυπηγική βιομηχανία. Το θέμα είναι ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι όλο στηρίζουν αλλά ναυπηγική βιομηχανία δεν βλέπουν να λειτουργεί.

Σ΄ ότι έχει να κάνει με το Νεώριο Σύρου η τροπολογία αποτελεί φραγμό στις κατασχέσεις που απειλούσαν την επιχείρηση.

Η τροπολογία που πέρασε στο νομοσχέδιο για την «καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας» και υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου προβλέπει ότι κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας τα Ναυπηγεία Σύρου θα μπορούν να έχουν αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλουν κάθε μήνα το 0,70% των ασφαλιστικών εισφορών που χρωστούσαν μέχρι και τις 30 Απριλίου 2014 και παράλληλα από εδώ και πέρα θα καταβάλουν κανονικά τις εισφορές των περίπου 400 τακτικών και έκτακτων εργαζομένων που απασχολούν.

Διαβάστε ακόμη:

Η "βόμβα" των Ναυπηγείων Ελευσίνας που είναι έτοιμη να εκραγεί

Επιστολή Ταβουλάρη στο Onalert για το θέμα των πυραυλακάτων

Στην κόψη του ξυραφιού Σκαραμαγκάς και Ελευσίνα


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ