Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ετοιμάζεται για το διάστημα η Τουρκία

11.04.2013 | 21:58
Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Διαστημικό εξομοιωτή κατασκεύασαν Τούρκοι επιστήμονες που θα χρησιμοποιείται και για αμυντικούς σκοπούς.

Στον προσομοιωτή είναι δυνατό να δοκιμαστούν τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα  δορυφόρων,  πυραύλων ή και  αεροσκαφών σε διαστημικό περιβάλλον.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Anadolu το μέλος του διδακτικού προσωπικού του τμήματος Φυσικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Hacettepe, καθηγητής κ. Zafer Durusoy,  είπε ότι  τον προσομοιωτή τον κατασκεύασαν κατά 25%  φθηνότερα σε σύγκριση με παρόμοια ξένα μοντέλα.

Ο προσομοιωτής δεν χρησιμοποιείται μόνο για διαστημικές δοκιμές,  αλλά όπως  ανέφερε ο κ. Zafer Durusoyσε σε αυτόν  θα πραγματοποιούνται δοκιμές διαφόρων προϊόντων της αμυντικής βιομηχανίας :«Τα προϊόντα που παράγονται στην στρατιωτική βιομηχανία πρέπει να δουλεύουν σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους -75 βαθμούς Κελσίου.

Ο προσομοιωτής μας μπορεί να εξασφαλίσει αυτές τις συνθήκες. Μια τουρκική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας θα μπορεί πια να χρησιμοποιήσει ένα 100% εγχώριο διαστημικό προσομοιωτή. Ολοκληρώσαμε τις δοκιμές, είναι έτοιμο προς παράδοση. Είμαστε η πρώτη τουρκική εταιρεία που κατασκευάζει διαστημικό προσομοιωτή. Αυτοί οι προσομοιωτές κοστίζουν μερικά εκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό. Δεν μπορείτε να πείτε κιόλας θα δώσω τα χρήματα και θα το αγοράσω, δεν είναι τόσο εύκολο. Σας ρωτάνε που θα το χρησιμοποιήσετε και κατά καιρούς απορρίπτουν το αίτημα σας να το αγοράσετε»,  δήλωσε χαρακτηριστικά στην τουρκική τηλεόραση: 

 

ΣΧΟΛΙΑ