Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έτοιμο το ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση χωρών μελών - Εξαιρείται η Ελλάδα

25.03.2014 | 12:40
Το ΝΑΤΟ ανησυχεί ιδιαίτερα για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία και έχει έτοιμα σχέδια για την υπεράσπιση των χωρών μελών της Συμμαχίας, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας Άντερς Φο Ράσμουσεν. Βέβαια ο γενικός γραμματέας του NATO  θα έπρεπε να προσθέσει ότι η Ελλάδα πάντα εξαιρείται απ΄ αυτό. Το ΄χουμε βιώσει πολλά χρόνια στο "πετσί" μας, αντιμετωπίζοντας μόνοι την τουρκική επιθετικότητα, με την Συμμαχία να παίζει μονίμως τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Ρωσίας κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία», δήλωσε ο Ράσμουσεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς.

«Όλοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ μπορούν να είναι βέβαιοι για την αποφασιστικότητά μας να παρέχουμε αποτελεσματική άμυνα (…) Έχουμε έτοιμα σχέδια για να παράσχουμε αποτελεσματική άμυνα στους συμμάχους μας», πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία συζητά με το Κίεβο τρόπους για να ενισχύσει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία, που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ