Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Eurocopter EC 135: Αυτός είναι ο τύπος ελικοπτέρου που συγκρούστηκε με αεροπλάνο στη Γερμανία

23.01.2018 | 19:36
Ένα αεροπλάνο συγκρούστηκε στον αέρα με ένα ελικόπτερο στη Γερμανία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι να βρουν τραγικό θάνατο, σήμερα 23.1.2018. Το ελικόπτερο το οποίο συγκρούστηκε με το αεροπλάνο πρόκειται για ένα ελικόπτερο EC135. Με αφορμή το τραγικό περιστατικό παρακάτω μπορείτε να διαβάστε λίγα λόγια για το ελικόπτερο αυτό. 

Το Eurocopter's EC 135 είναι ένα πολύ ισχυρό ελαφρύ δικινητήριο ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων το οποίο έχει τεθεί σε υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο. Πάνω από 1000 ελικόπτερα έχουν παραδοθεί, σε πάνω από 30 διαφορετικές χώρες από τότε που το ελικόπτερο βγήκε στην παραγωγή το 1996.

Το ελικόπτερο είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, ως EC 135T2, που τροφοδοτείται από τον κινητήρα Turbomeca ARRIUS ή ως EC 135P2, που τροφοδοτείται από κινητήρα Pratt & Whitney PW206B2. Το EC 135 μπορεί να διαμορφωθεί για τη μεταφορά επιβατών ως ένα VIP μεταφορικό μέσο με μέγιστο τους 8 επιβάτες, ώς εναέριο μέσο στην υπηρεσία αστυνομικών και στρατιωτικών υπηρεσιών, για επείγουσα ιατρική υπηρεσία και αεροδιακομιδή, για έρευνα και διάσωση καθώς και άλλους ρόλους. 

Περισσότερα το  τραγικό αεροπορικό δυστύχημα ΕΔΩ.

Το ελικόπτερο ενσωματώνει στην ουρά, χαμηλού θορύβου ρότορα Fenestron της Eurocopter (κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας). Η συστοιχία των δέκα λεπίδων του Fenestron διατάσσονται ασύμμετρα και απέχουν διαφορετικά διαστήματα μεταξύ με αποτέλεσμα να μειώνουν το θόρυβο του ελικοπτέρου.

Οι τέσσερις λεπίδες του κύριου στροφείου, είναι κατασκευασμένες από ενισχυμένα ανθρακονήματα. Το ενσωματωμένο αντί-κραδασμικό σύστημα επίσης συμβάλλει στη χαμηλή δόνηση αλλά και το χαμηλό επίπεδο θορύβου στην καμπίνα. Το εξωτερικό επίπεδο θορύβου είναι 6dB χαμηλότερο από την ρυθμιστική προδιαγραφή, επιτρέποντας τη χρήση του ελικοπτέρου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και την προσέγγιση του σε νοσοκομεία.

Πιλοτήριο

ec-135-cokcpitΤο ελικόπτερο είναι εφοδιασμένο με ένα πιλοτήριο Thales SMD45 διπλής οθόνης σύστημα χειρισμού του κινητήρα, Honeywell Gold Crown και Thales, αεροπορικού τύπου υπολογιστή Avionique Nouvelle, SFIM αυτόματο σύστημα ελέγχου πτήσης, ένα παγκόσμιο σύστημα εντοπισμού θέσης και ένα Honeywell συστημα καταγραφής των δεδομένων πτήσης και ομιλίας του θαλάμου διακυβέρνησης. Τέλος προαιραιτικά μπορούν να προστεθούν αρκετά έξτρα όπως ένα έγχρωμο ραντάρ καιρού, EADS Dornier Hellas σύστημα προειδοποίησης κτλ.

Επιλογή κινητήρα

Η Eurocopter προσφέρει μια επιλογή από δύο τύπους κινητήρων για την EC 135, και οι δύο τύποι είναι εξοπλισμένα με σύστημα πλήρη ψηφιακού έλεγχου του κινητήρα (FADEC). Το σύστημα FADEC παρέχει βελτιωμένη απόδοση, προστασία του κινητήρα και πλήρη παρακολούθηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. Pratt-Whitney-Canada-PW20Οι κινητήρες που διατίθενται είναι οι Turbomeca Arrius 2B2, 426kW σε συνεχή ισχύ και της Pratt and Whitney PW206B2, 419kW σε συνεχή ισχύ. Οι κανονικές δεξαμενές καυσίμων έχουν χωρητικότητα 673λίτρα με αυτονομία 620 χιλιόμετρα. Μια πρόσθετη μεγάλου βεληνεκούς δεξαμενή καυσίμου μπορεί να τοποθετηθεί ως έξτρα που επεκτείνει την αυτονομία στα 880 χιλιόμετρα.

Επιδόσεις

Μέγιστη Ταχύτητα : 287 Km/h Ταχύτητα Ταξιδιού : 254 Km/h Εμβέλεια : 635 Km Δυναμική Οροφή : 6.100m Στατική Οροφή : 4.750m Βαθμός Ανόδου : 582 m/min Ωφέλιμο Φορτίο : 950 Kg

Mε πληροφορίες από www.emergencyservices.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ