Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή ατζέντα για την μετανάστευση παρουσίασε ο Αβραμόπουλος

05.03.2015 | 08:56
Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρουσίασε στο Κολέγιο των Επιτρόπων και στη συνέχεια σε συνέντευξη τύπου, την προκαταρκτική πρόταση της Επιτροπής για μια νέα "Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση". Η  πρόταση της Επιτροπής για μια νέα μεταναστευτική πολιτική, αναμένεται να ολοκληρωθεί και να υιοθετηθεί προς τα τέλη Μαΐου.
 
Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου ο κ. Αβραμόπουλος, ερωτώμενος για ελληνικά δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για άνοιγμα των κέντρων κράτησης και τη μη σύλληψη των παράτυπων μεταναστών, δήλωσε τα εξής:
 
"Ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νίκος Βούτσης, με ενημέρωσε άμεσα για την μη ύπαρξη σχετικής εγκυκλίου από το Υπουργείο.
 
Την επόμενη βδομάδα, στο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων, θα συζητήσουμε τον 'ελληνικό οδικό χάρτη για το άσυλο'.
 
Οι υπηρεσίες μου, που είναι σε επαφή με την Αθήνα, πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα ώστε να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου. Αμέσως μετά, προγραμματίζεται συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
 
Η Ελλάδα δεν είναι μόνη - η Ευρώπη είναι μαζί της."

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ