Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωστρατός: Το κάλεσμα Μακρόν για μια κυρίαρχη ευρωπαϊκή ασφάλεια

06.11.2018 | 17:00
Ο Εμμανουήλ Μακρόν ζήτησε τη δημιουργία ενός "αληθινού ευρωπαϊκού στρατού" που θα επιτρέψει στην ΕΕ να υπερασπιστεί τον εαυτό της από απειλές που κυμαίνονται από τον Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Γάλλος πρόεδρος έχει πιέσει για στενότερη αμυντική ένωση της ΕΕ από τότε που ανήλθε στην εξουσία πέρυσι, αλλά μέχρι στιγμής έχει συναντήσει περιορισμένη επιτυχία.

"Πρέπει να αναλάβουμε την προστασία μας σε σχέση με την Κίνα, τη Ρωσία και ακόμη και με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής", ανέφερε ο κ. Macron στο ραδιόφωνο Europe 1 της Γαλλίας σε συνέντευξή του.

«Όταν βλέπω τον Πρόεδρο Trump να ανακοινώνει ότι παραιτείται από μια σημαντική συνθήκη αφοπλισμού που διαμορφώθηκε μετά τη δεκαετία του 1980 που έπληξε την Ευρώπη, ποιο είναι το μεγαλύτερο θύμα; Η Ευρώπη και η ασφάλειά της ».

Ο Γάλλος πρόεδρος συνέχισε:« Δεν θα προστατεύσουμε τους Ευρωπαίους αν δεν αποφασίσουμε να έχουμε έναν πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό.

«Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που να υπερασπίζεται τον εαυτό της καλύτερα μόνος του, χωρίς να εξαρτάται μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με πιο κυρίαρχο τρόπο».

Ο Μακρόν μιλούσε στο Verdun στη βορειοανατολική Γαλλία, στο πλαίσιο μιας εβδομαδιαίας περιοδείας στα πεδία μάχης για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου την Κυριακή.

Πηγή: The Independent 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ