Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έβαλαν στο αντιρατσιστικό τις Γενοκτονίες των Ποντίων και της Μικράς Ασίας

02.09.2014 | 12:19
Στην ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Ποντίων και των χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Είχε προηγηθεί η υποβολή σχετικού αιτήματος από 38 βουλευτές της Ν.Δ. με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.


Ο κ.Αθανασίου κατέθεσε βελτιώσεις με τις οποίες:
- τιμωρείται η άρνηση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων. Όπως εξήγησε, η Γενοκτονία των Ποντίων δεν μπαίνει ονομαστικά, γιατί θα πρέπει να μπουν και οι 53 γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από τη Βουλή.
- τιμωρείται και όποιος υποκινεί πράξεις ή ενέργειες βίας ή μίσους
- τιμωρούνται και οι πράξεις που γίνονται με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ

«Είμαστε αντίθετοι στην δίωξη της άρνησης ακόμα και αν αφορά το έγκλημα των εγκλημάτων που είναι το Ολοκαύτωμα», τόνισε η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την ελευθερία του λόγου και το φρόνημα». «Στο θέμα αυτό ο νόμος δεν θα λειτουργήσει, όπως δεν λειτούργησε ο αντίστοιχος νόμος στη Γαλλία», εκτίμησε.
Όπως ανέφερε η κ. Κατριβάνου, είναι θέμα επιστημόνων να καθορίσουν αν είναι γενοκτονία, εθνοκάθαρση κ.λπ. και το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων «δεν μπορεί να είναι αντικείμενο καπηλείας».


Ανεξάρτητοι Έλληνες: Επικοινωνιακές μεθοδεύσεις

Μέχρι να δούμε την τελική διατύπωση της διάταξης για την Γενοκτονία των Ποντίων καταψηφίζουμε συνολικά το νομοσχέδιο, τόνισε η εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη και πρόσθεσε: «ταυτόχρονα καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΠΑΣΟΚ».


Διαβάστε ακόμη:

"Αυτοί γιατί δεν χωράνε στο αντιρατσιστικό"; 38 βουλευτές της ΝΔ δεν το ψηφίζουν λόγω Ποντίων


Ένας Τούρκος κάνει ταινία την Γενοκτονία των Αρμενίων


"Τι διδάχτηκε η Γερμανία από την ήττα της στον Β΄ Παγκόσμιο"; Τίποτα!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ