Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενόχληση Τούρκων για την ολοκλήρωση του φράχτη στον Έβρο

16.10.2012 | 17:39
Το μάτι στον φράκτη στον Εβρο έχουν οι Τούρκοι και δεν χάνουν ΄΄βήμα΄΄ από την πορεία κατασκευής του συρματοπλέγματος.

 H εφημερίδα Ηurriyet δημοσιεύει  ανταπόκριση  από την Αθήνα με τίτλο που δείχνει ότι δεν αρέσει και πολύ η απόφαση του 2010 για το έργο:«Ιδού το συρματόπλεγμα που μας χωρίζει», γράφει λές και εκεί γίνονταν ...καλλιτεχνικές εκδηλώσεις  και όχι προώθηση λαθρομεταναστών υπό την ανοχή ή και την ενθάρρυνση τουρκων αξιωματούχων της περιοχής - αστυνομικών, στρατιωτικών κλπ.
 
Στην ανταπόκριση τονίζεται πως ήδη τελείωσε ένα μεγάλο μέρος του σχεδίου του συρματοπλέγματος στην περιοχή Νέα Βύσσα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Το συρματόπλεγμα που είναι ύψους 3 μέτρων και μήκους 12,5 χιλιομέτρων θα ολοκληρωθεί πλήρως στα τέλη του μήνα ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι πρώτες φωτογραφίες από το συρματόπλεγμα δημοσιεύτηκαν από την εφημερίδα «Καθημερινή» . Μέρος της κατασκευής του συρματοπλέγματος έγινε , όπως γράφει, από τουρκική εταιρεία. Επίσης αναφέρει θα τοποθετηθούν 25 θερμικές κάμερες. Το σχέδιο του συρματοπλέγματος είχε ανακοινωθεί στα τέλη του 2010 αλλά η εφαρμογή του είχε αναβληθεί για κάποιο διάστημα λόγω της οικονομικής κρίσης- κάτι βέβαια που δεν είναι αλήθές. Οι καθυστερήσεις είχαν άλλη, τεχνική, αιτιολόγηση. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ