Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξαφανισμένο μαχητικό αεροσκάφος εδώ και 48 ώρες

14.09.2014 | 14:28
Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Νιγηρίας έχει εξαφανιστεί από τα ραντάρ εδώ και 48 ώρες ενώ πραγματοποιούσε πτήση στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, όπου ο στρατός πολεμά εναντίον των μελών της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Το μαχητικό αεροσκάφος, ένα Alpha Jet όπου επέβαιναν 2 πιλότοι είχε αναχωρήσει την Παρασκευή από τη βάση του Γιόλα, στην πολιτεία Ανταμάουα, γύρω στις 0945 τοπική ώρα, και επρόκειτο να επιστρέψει στη βάση του γύρω στο μεσημέρι της ίδιας ημέρας. 

«Έκτοτε όλες οι προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με το αεροσκάφος δεν έχουν αποφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου του στρατού, Κρις Ολουκαλάντε, σε ανακοίνωση. 

Ομάδες ειδικών και διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν το αεροσκάφος και να έλθουν σε επαφή με το πλήρωμα.

Ο εκπρόσωπος τύπου δε διευκρίνισε εάν το αεροσκάφος που αγνοείται συμμετείχε σε επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών της Μπόκο Χαράμ, όμως οι κάτοικοι που ζουν στη Γιόλα και στα περίχωρά της δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο την περασμένη εβδομάδα ότι ο αριθμός των αεροσκαφών που πραγματοποιούσαν πτήσεις στην περιοχή είχε σημαντικά αυξηθεί.Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ