Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έξαλλος Ερντογάν κατά ευρωπαίων για την Γενοκτονία των Αρμενίων

26.04.2015 | 09:34
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε  τις επικριτικές δηλώσεις κατά ξένων ηγετών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χαρακτήρισαν “γενοκτονία” τις σφαγές των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915.


Κατά τη διάρκεια διάσκεψης επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν κατηγόρησε τους προέδρους της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τον όρο “γενοκτονία” κατά τις τελετές μνήμης, ότι “υποστηρίζουν τις θέσεις που βασίζονται στα αρμενικά ψέματα”.

“Θα προτιμούσαμε να μην έχουν έρθει στην Αρμενία ούτε ο (πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν, ούτε ο (πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά) Ολάντ, αναφερόμενος στην παρουσία των δύο προέδρων στην χθεσινή τελετή, κατά την οποία τόσο ο Ολάντ, όσο και ο Πούτιν κάλεσαν την Τουρκία να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία.

“Οι τελευταίες χώρες που μπορούν να μιλάνε για γενοκτονία είναι η Γερμανία, η Ρωσία και η Γαλλία”, είπε ο Ερντογάν καλώντας τους “να καθαρίσουν τους λεκέδες της δικής τους ιστορίας”.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι “δεν λέει την αλήθεια”, μετά την έκκληση που απηύθυνε το Ευρωκοινοβούλιο στις 15 Απριλίου προς την Τουρκία να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία.

“Ε, Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουμε ανάγκη τις σκέψεις σας, κρατείστε τις για σας… Έχουν αυτιά που δεν ακούν, μάτια που δεν βλέπουν και γλώσσες που δεν λένε την αλήθεια”, είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ