Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρείς έξοδοι στους 8 μήνες - Στην Λέσβο μαύρες μέρες για τους στρατιώτες

07.02.2014 | 10:01
Μαύρες ημέρες ζουν οι στρατιώτες στο 475 τάγμα διαβιβάσεων στην Λέσβο. Όπως αναφέρουν σε καταγγελία τους στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων υπάρχει στρατιώτης που σε 8 μήνες έχει μόνο 3 εξόδους!

Γράφουν :

"Μάλιστα πρόκειται για μία κατάσταση η οποία είναι παγιωμένη εδώ και καιρό όπως αναφέρουν φαντάροι από εκεί. Πως έχει η κατάσταση: Υπάρχει καταγεγραμμένη εμπειρία φαντάρου που έκανε 8μηνο και είχε μόνο 3(!) εξόδους.

Η δύναμη σχεδόν ποτέ δεν φτάνει διψήφιο αριθμό ατόμων, με αποτέλεσμα η λέξη έξοδος να είναι άγνωστη για τους συναδέλφους εκεί.
Από μαρτυρίες που φτάνουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων οι ίδιοι αναφέρουν ότι έχουν ξεχάσει πως είναι η επικοινωνία με τον έξω κόσμο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρχαν φαντάροι σε φυλάκιο, ξεχασμένοι για 2,5 μήνες εκεί.

«Δικαιούμαστε μόνο υπηρεσιακά, που μάλιστα κανείς δεν χρησιμοποιεί, αφού  ούτε καν κίνηση δεν προβλέπεται για να μας μεταφέρουν στην πιο κοντινή πόλη». Και ποιος έχει για να πληρώσει το ταξί για μια ολιγόωρη βόλτα με υπηρεσιακό σημείωμα;

Η διοίκηση της μονάδας δεν γνωρίζει αυτή την κατάσταση;

Η μήπως κάνει τα στραβά μάτια στο πρόβλημα.

Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των φαντάρων, να περιοριστούν υπηρεσίες, να σταλούν άμεσα μεταθέσεις στη μονάδα.

Το ΓΕΣ τι έχει να πει για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Λέσβο.

Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος είχε μιλήσει για σεβασμό των δικαιωμάτων μας και ίσους όρους θητείας. Αλλά το Πεντάγωνο είναι γεμάτο από βύσματα-φαντάσματα των νεολαιών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ενώ στη Λέσβο εμείς έχουμε καταντήσει φαντάσματα τρέχοντας ατελείωτα σε υπηρεσία-αγγαρεία-εκπαίδευση και φτου από την αρχή…"

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ