Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μποναμάς! Έρχονται...όπλα με αντιπαροχή! Τι άφησε να εννοηθεί ο ΥΕΘΑ

24.12.2012 | 14:18
‘Ερχονται νέες προμήθειες όπλων. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος , σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ,άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων προμηθειών τις οποίες θα χειριστεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στα ταξίδια του σε Αμερική.Ρωσία,Κίνα! Πάντα εντός των δεσμεύσεων της χώρας.

Τα ίδια ακριβώς είπε ο ΥΕΘΑ και σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς στους οποίους ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα το πρωί.

Με αντιπαροχή τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες επιχειρεί η κυβέρνηση να συντηρήσει και να εκσυχγχρονισει το υπάρχον οπλοστάσιο των Ελληνικών ΕΔ που βρίσκεται στα οριά του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν τη μοιρασιά της πίτας ως εξής:

•την ΕΑΒ -ναυαρχίδα της αμυντικής βιομηχανίας- στην Lockheed Martin όπως είχε συμβεί και τη δεκαετία του 90 επί πρωθυπουργίας Κ.Μητσοτάκη. Στόχος ο εκσυγχρονισμός των F 16.

•τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα προορίζονται για τους κινέζους οι οποίοι μετά την Cosco εκδηλώνουν ζωηρό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Η Κίνα άλλωστε έχει τεράστια εμπειρία στη κατασκευή πυρομαχικών ομοίου τύπου με εκείνα που χρησιμοποιούν οι στρατή της Δύσης και πάντα, έχει ως στρατηγικό της στόχο τη διείσδυση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ως εκ τούτου μία κατασκευαστική μονάδα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο εξυπηρετεί απόλυτα τους σχεδιασμούς της.

•η Ρωσία ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΕΛΒΟ, με την ελπίδα ότι έτσι θα κατορθώσει να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα του BMP .

Με αυτή την ατζέντα σκοπεύει ο Σαμαράς να ταξιδέψει τους πρώτους μήνες του 2013 στις τρεις υπερδυνάμεις. Μάλιστα το σχέδιό του το έχει μοιραστεί και με τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους, οι οποιοι μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδηλώσει καμία αντίρρηση. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ