Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

F-14: Το Ιράν είναι η μοναδική χώρα που πετάει το μαχητικό των ΗΠΑ

19.07.2018 | 13:30
 Ένα ακόμα F-14 Tomcat επιδιορθώθηκε και αναβαθμίστηκε από στρατιωτικούς τεχνικούς του Ιράν στην αεροπορική βάση Shahid Babaei στο Ισφαχάν, σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Ιράν.

Οι ειδικοί και οι τεχνικοί της αεροπορικής βάσης Shahid Babaei στην περιοχή Ισφαχάν του Ιράν ολοκλήρωσαν επιτυχώς την επιδιόρθωση και αναβάθμιση ενός αμερικανικής κατασκευής F-14 Tomcat, το οποίο ήταν καθηλωμένο στο έδαφος για αρκετό καιρό.

Το επίτευγμα αυτό ήταν αποτέλεσμα συνεχών προσπαθειών επί 35 χιλιάδες εργατοώρες από τους ειδικούς και τους τεχνικούς της Πολεμικής Αεροπορίες του Ιράν.

Το ανακαινισμένο μαχητικό αεροσκάφος εντάχθηκε εκ νέου στην αεροπορική δύναμη του Ιράν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον, στα μέσα της δεκαετίας του 1970, πούλησε στον Σάχη Ρετζά Παχλαβί του Ιράν 79 F-14 Tomcat, για να εξισορροπήσουν την τότε αυξανόμενη επιρροή της ΕΣΣΔ στο Ιράκ.

Διαβάστε επίσης: F-14: Το μοιραίο λάθος του Αμερικανικού Ναυτικού που δεν μπορούν να καλύψουν τα F-35 και F/A-18 - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Με την επανάσταση στο Ιράν το 1979, ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των ΗΠΑ απέκτησε το, τότε, ισχυρότερο μαχητικό της Αμερικής.

Το Ιράν, μέσω κατασκοπείας και σκληρής δουλείας στον τομέα της αερομηχανικής, έχει καταφέρει να διατηρεί σε επιχειρησιακή κατάσταση περίπου 40 από τα 79 F-14 Tomcat και είναι πλέον η μοναδική χώρα στον κόσμο που έχει στον αεροπορικό στόλο της τα ισχυρά αμερικανικά μαχητικά.

Ιρανικά F-14 Tomcat συνοδεύουν ένα ρωσικό Tu-95 για βομβαρδισμούς στη Συρία:

 

Πηγή Mehr News Agency, και με πληροφορίες από National Interest 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ