Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΑ

F-16: Έρχεται αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός στο 4ης γενιάς F-16v;

08.06.2016 | 21:46
 Πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα φαίνεται ότι βρίσκει η πρόταση για την αναβάθμιση όλων των τύπων F-16 που διαθέτει η χώρα μας, στο 4ης γενιάς F-16v.

Η πρόταση της κατασκευάστριας εταιρίας Lockheed Martin για την Πολεμική Αεροπορία, παρουσιάστηκε σε συντάκτες του στρατιωτικού ρεπορτάζ στην Αθήνα και συνοψίζεται στην εικόνα που ακολουθεί.

Περιλαμβάνει την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων, αναβαθμίσεις στο σύστημα απεικόνισης, ραντάρ AESA και άλλες αναβαθμίσεις στις ηλεκτrpoνικές οθόνες και στα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία μπορείτε να δείτε στην απεικόνιση.
Ο χρόνος καθήλωσης του κάθε αεροσκάφους εάν επιτευχθεί συμφωνία, αναμένεται να είναι από 8 έως 14 μήνες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Ντένις Πλέσσα, ο οποίος έιναι Αντιπρόεδρος Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής της Lockheed Martin.

Για την επίτευξη συμφωνίας προτείνεται η διακρατική συμφωνία και για τον λόγο αυτό ο κ. Πλέσσας δεν ήταν σε θέση να κάνει εκτίμηση του κόστους. Ωστόσο τόνισε την ανάγκη της Πολεμικής Αεροπορίας να σχεδιάσει με βάση τις διαμορφούμενες μελλοντικές απειλές, σε βάθος 20ετίας και εκτίμησε ότι το αναβαθμισμένο F-16V είναι αεροσκάφος που μπορεί να στηρίξει αυτή την ανάγκη.

Η πρόταση δεν περιλαμβάνει την αναβάθμιση και των εξομοιωτών, οι οποίοι ωστόσο είναι βέβαιο ότι εάν τρέξει το πρόγραμμα αναβάθμισης, θα χρειαστούν και αυτοί ανάλογο πρόγραμμα.

Παρούσα ήταν και η αντιπρόεδρος του προγράμματος των F-16 της εταιρίας κ. Σούζαν Ουτς (Susan Ouzts), η οποία παρουσίασε τις εξελίξεις του αεροσκάφους σε όλο τον κόσμο.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ